Care țară are cele mai multe fusuri orare?

26.07.2023
Care țară are cele mai multe fusuri orare?

Pământul este o planetă foarte mare, astfel că Soarele răsare la est și apune la vest. Ca atare, într-o parte a Terrei este zi, iar în cealaltă parte este noapte. Astfel că, omenirea a fost nevoită să își împartă timpul pentru a-și putea organiza activitățile. Totul se stabilește pe baza Timpului Universal Coordonat (UTC), care determină fusurile orare. Unele țări sunt atât de mari încât au mai multe fusuri orare, iar în rândurile de mai jos vi le prezentăm pe primele trei din clasament.

Franța are cele mai multe fusuri orare

Da, este adevărat! Cu toate că nu multă lume se aștepta la acest răspuns, Franța are cele mai multe fusuri orare dintre toate țările din lume. Trebuie precizat că aici sunt incluse și teritoriile deținute de națiunea franceză în alte zone ale globului. Așadar, potrivit datelor oficiale, Franța are 12 fusuri orare, iar dacă includem și teritoriul revendicat pe continentul Antarctica, țara are un total de 13 fusuri orare.

Franța din continentul european este în Ora Europei Centrale, adică UTC +01:00. Celelalte fusuri orare aparțin teritoriilor deținute de Franța în alte zone ale lumii.

Rusia este cea mai mare țară din lume ca suprafață și, drept urmare, are foarte multe fusuri orare. În total, cu toate teritoriile de peste mări, Rusia are 11 fusuri orare. Spre deosebire de Franța, majoritatea fusurilor orare sunt pe suprafața țării și nu în teritoriilor sale de peste mări. Cea mai mare parte a Rusiei europene urmează ora Moscovei, care este UTC +03:00.

Statele Unite ale Americii sunt o altă națiune mare și are, de asemenea, multe teritorii. Din acest motiv, SUA sunt la egalitate cu Rusia cu 11 fusuri orare. Șase dintre ele se află pe teritoriul celor 50 de state ale sale. Celelalte cinci fusuri orare provin din diferitele sale zone de peste mări. În Statele Unite ale Americii continentale, există în total patru fusuri orare. Acestea sunt fusul orar de est, fusul orar central, fusul orar de munte și fusul orar al Pacificului, potrivit worldpopulationreview.com.

Foto: Pexels com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot