Care țară are cele mai multe fusuri orare?

26.07.2023
Care țară are cele mai multe fusuri orare?

Pământul este o planetă foarte mare, astfel că Soarele răsare la est și apune la vest. Ca atare, într-o parte a Terrei este zi, iar în cealaltă parte este noapte. Astfel că, omenirea a fost nevoită să își împartă timpul pentru a-și putea organiza activitățile. Totul se stabilește pe baza Timpului Universal Coordonat (UTC), care determină fusurile orare. Unele țări sunt atât de mari încât au mai multe fusuri orare, iar în rândurile de mai jos vi le prezentăm pe primele trei din clasament.

Franța are cele mai multe fusuri orare

Da, este adevărat! Cu toate că nu multă lume se aștepta la acest răspuns, Franța are cele mai multe fusuri orare dintre toate țările din lume. Trebuie precizat că aici sunt incluse și teritoriile deținute de națiunea franceză în alte zone ale globului. Așadar, potrivit datelor oficiale, Franța are 12 fusuri orare, iar dacă includem și teritoriul revendicat pe continentul Antarctica, țara are un total de 13 fusuri orare.

Franța din continentul european este în Ora Europei Centrale, adică UTC +01:00. Celelalte fusuri orare aparțin teritoriilor deținute de Franța în alte zone ale lumii.

Rusia este cea mai mare țară din lume ca suprafață și, drept urmare, are foarte multe fusuri orare. În total, cu toate teritoriile de peste mări, Rusia are 11 fusuri orare. Spre deosebire de Franța, majoritatea fusurilor orare sunt pe suprafața țării și nu în teritoriilor sale de peste mări. Cea mai mare parte a Rusiei europene urmează ora Moscovei, care este UTC +03:00.

Statele Unite ale Americii sunt o altă națiune mare și are, de asemenea, multe teritorii. Din acest motiv, SUA sunt la egalitate cu Rusia cu 11 fusuri orare. Șase dintre ele se află pe teritoriul celor 50 de state ale sale. Celelalte cinci fusuri orare provin din diferitele sale zone de peste mări. În Statele Unite ale Americii continentale, există în total patru fusuri orare. Acestea sunt fusul orar de est, fusul orar central, fusul orar de munte și fusul orar al Pacificului, potrivit worldpopulationreview.com.

Foto: Pexels com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot