Câte puncte cardinale are Antarctica?

21.12.2022
Câte puncte cardinale are Antarctica?

Antarctica este unul dintre cele mai mari continente de pe Terra. Suprafața totală este de peste 14 milioane de kilometri. Cu toate acestea, mai puțin de 4.000 de oameni trăiesc constant aici. Știm că este greu de aproximat ceasul în Antarctica datorită poziționării sale, dar câte puncte cardinale există?

Câte puncte cardinale are Antarctica?

Antarctica

Polul Sud, cum mai este cunoscut, este cel mai de jos punct regăsit pe orice hartă vizibilă. Temperaturile constante de îngheț și imposibilitatea de a avea un stil de viață propice țin departe oamenii de acest tărâm.

Singurii oameni care locuiesc în Antarctica sunt trimiși în expediții științifice pentru a analiza evoluția planetei sau a climei. Singurele animale care pot fi văzute sunt cele arctice, printre care pinguinii, focile sau morsele.

Turismul reprezintă un factor aproape imposibil, iar singurul mod în care oamenii obișnuiți se pot apropia de acest loc, este prin intermediul croazierelor pe mare. În cazul în care cineva s-ar gândi să cutreiere întregul continent cel mai probabil s-ar pierde, iar busola ar fi singurul ajutor, pentru că orice gadget ar îngheța instant.

Problema intervine în momentul în care nici măcar busola nu este de folos. De ce? Răspunsul nu este reprezentat de vreo magie, ci de faptul că fiecare direcție din Antarctica indică Nordul. Este greu de crezut, însă poziționarea sa în Polul de Sud face ca fiecare colț sau direcție să reprezinte Nordul.

Astfel că, călătoriile ar fi imposibile, nu doar din cauza direcției, cât și din pricina faptului că este cel mai rece loc din lume, dar și cel mai vântos și uscat. De altfel, Antarctica mai este recunoscut și ca un deșert polar.

În ce zone ale lumii este greu de locuit?

Cei peste 8 miliarde de oameni care locuiesc pe suprafața planetei au nevoie de spațiu pentru a locui. Există state ca Rusia care au suprafețe întinse cu numărul de populație relativ mic. Sunt și țări ca Japonia, în care suprafața este destul de restrânsă, iar populație greu rezistă.

Cu toate acestea, există câteva locuri pe Terra unde este greu, aproape imposibil de locuit:

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot