Iisus Hristos a fost și încă este cel mai dezbătut personaj din istoria umanității. Mântuitorul este considerat figura centrală, dar și fondatorul creștinității. Bisericile din lumea întreagă îl consideră Fiul lui Dumnezeu și drept al doilea personaj al Trinității creștine (Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt).
Viaţa lui Iisus Hristos a fost dezbătută, de-a lungul timpului, de foarte multă lume, încercând să înțeleagă rolul acestuia pe Pământ și dacă el a fost cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. În ceea ce privește profesia Mântuitorului, acesta pare să-l fi urmat atât pe Tatăl său ceresc, cât și pe tatăl său vitreg de pe Pământ.
Potrivit istoricilor, Iisus Hristos nu a fost cu adevărat un tâmplar, cel puțin nu așa cum înțelegem noi profesia. Scrierile biblice evidenţiază faptul că acesta a fost, mai degrabă, precum un Rabin sau un profesor. Cu toate acestea, în primii săi ani, din Marcu 6:2-3 se înțelege că el a fost, ca și tatăl său vitreg, un „dulgher”, așa cum este tradus în mod obișnuit.
Cu toate acestea, traducerea aleasă din cuvântul grecesc „tecton” pentru a însemna „dulgher” este o traducere puțin greșită. De fapt, „tecton” (în Mark) sau „tekton” (în Mathew) este tradus mai bine într-un cuvânt care descrie un „antreprenor”, care poate fi contractat la liber.
El a fost practic un „Om bun la toate”, scrie todayifoundout.com. Practic cine avea nevoie de reparat, proiectat sau construit ceva în acea perioadă putea să apeleze la Iisus Hristos fără probleme. Ba mai mult, acesta nu se ocupa numai de lucrări mici, precum repararea unui acoperiș sau altele asemenea, ci putea lua lucrări mai ample cum ar fi proiectarea și construirea de poduri, temple de piatră etc. Astfel că, probabil, după noțiunea din prezent a profesiei, Iisus Hristos ar fi avut meseria de „inginer”.