Ar fi putut merge Iisus Hristos pe apă? Ce spun oamenii de știință

31.01.2019
Ar fi putut merge Iisus Hristos pe apă? Ce spun oamenii de știință

Mersul lui Iisus Hristos pe apă este una din minunile lui Iisus care a fost consemnată atât în Evanghelia după Matei, cât și în cea după Marcu și în cea după Ioan. Totuși, acest gest pare astăzi o adevărată utopie și greu de acceptat de oamenii de știință care pun legile fizicii înainte de orice. Ar fi putut, oare, merge Iisus Hristos pe apă?

A mers Iisus pe apă?

Conform Bibliei, Iisus din Nazaret și-a trimis ucenicii într-o corabie, pentru a ajunge pe malul celălalt al Mării Galileei. Totuși, când aceștia se aflau pe mare, l-au văzut pe Isus „mergând pe apă” pentru a-i întâlni. Cel considerat fiul lui Dumnezeu în creștinism le-a vorbit ucenicilor și apoi s-a urcat cu ei în barcă. În Evanghelia lui Matei, apostolul Petru a mers pe apă către Isus, dar s-a speriat de vânt și de valuri și a început să se scufunde, iar Iisus l-a salvat.

Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

Cercetările din ultima perioadă arată că mersul pe apă al lui Iisus ar fi fost posibil, cu atât mai mult cu cât sunt șanse mari ca apa să fi fost înghețată la acea vreme. În timpul unui val de frig, când temperaturile au scăzut la -4 grade Celsius, o bucata de gheață s-ar fi putut forma cu ușurință deasupra izvoarelor sărate descoperite pe țărmul vestic al Mării Galileei, care este, de fapt, un lac. Dacă ar fi și plouat la vremea respectivă, ar fi fost foate greu de observat porțiunile cu gheață.

Mai există teorii care sprijină existența unor recifuri pe care Iisus Hristos să fi pășit, dar acestea nu sunt susținute de argumente plauzibile.

Să fie o eroare de traducere din Biblie?

Cuvântul ‘ἐπὶ’ din textul grecesc original ar putea fi folosit ca „spre” în loc de „pe”, ceea ce înseamnă că Iisus a umblat spre apă în loc de pe apă. Evangheliile lui Marcu și Ioan permit această ambiguitate, dar în textul lui Matei scufundarea lui Petru face ca această traducere să fie neverosimilă.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot