Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb

15.09.2023
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb

Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În timpul călătoriei sale prin lume, Mântuitorul a realizat numeroase minuni, iar printre acestea se numără și vindecarea unui orb.

Potrivit textelor biblice, Fiul lui Dumnezeu a vindecat un orb la Scăldătoarea din Siloam, acum 2.000 de ani. Locația a fost descoperită în urma unor săpături arheologice, fiind acoperită de deșert. Scăldătoarea Siloamului a fost construită în secolul al VIII-lea î. de Hr. sub domnia regelui Ezechia.

Bazinul din Siloam are o importanță deosebită pentru creștini

Situl din Ierusalim a fost găsit cu ajutorul Autorității Israeliene pentru Antichități, Autorității Israeliene pentru Parcuri Naționale și cu cel al Fundației Orașul lui David. Practic, a fost un efort comun pentru a găsi locul unde Iisus Hristos a vindecat un orb.

Săpăturile în curs de desfășurare în Orașul lui David, situl istoric al Ierusalimului biblic, în special la Scăldătoarea din Siloam și pe drumul de pelerinaj, servesc drept una dintre cele mai mari afirmații ale acestui patrimoniu și ale legăturii milenare pe care evreii și creștinii o au cu Ierusalimul, a declarat Ze’ev Orenstein, directorul de Afaceri Internaționale – Fundația Orașul lui David, într-un comunicat, potrivit express.co.uk.

Conform măsurătorilor, Bazinul din Siloam avea peste 5.000 de metri pătrați și oferea apă curentă locuitorilor din orașul David.

Ce minuni a înfăptuit Iisus Hristos?

Iisus Hristos este considerat în creștinism ca Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii. Potrivit Noului Testament al Bibliei, el a săvârșit numeroase minuni și miracole în timpul vieții sale. Iată câteva dintre cele mai cunoscute minuni atribuite acestuia:

Foto: bisericaisushristos.org și express.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot