E adevărat că, la Maglavit, un cioban a vorbit cu Dumnezeu?

31.10.2019
E adevărat că, la Maglavit, un cioban a vorbit cu Dumnezeu?

Una despre poveștile care au ținut românii ani de-a rândul cu sufletul la gură a fost ce s-ar fi întâmplat la Maglavit, în vara anului 1935 când, se spune, că un cioban ar fi vorbit cu Dumnezeu. Chiar l-a văzut ciobanul Petrache Lupu pe Dumnezeu sau totul a fost o escrocherie?

Care este povestea lui Petrache Lupu?

În vara anului 1935, Petrache Lupu, un cioban cu un handicap de vorbire, din Maglavit, localitate de lângă Calafat, a pretins că i s-a arătat Dumnezeu. Ba mai mult, păstorul susținea la vremea respectivă că a și vorbit cu Dumnezeu. În mod hilar, după întâlnirea fabuloasă, ciobanul a început să vorbească corect, deși timp de 28 de ani s-a confruntat cu un defect de vorbire.

Petrache Lupu susținea că trei vineri consecutiv, în zilele de 31 mai, 7 şi 14 iunie 1935 i s-a arătat Dumnezeu. Apariţia ar fi fost de forma unui moş care plutea pe deasupra pământului. Dumnezeu i-ar fi spus ciobanului să le transmită oamenilor să respecte zilele de sărbători și să postească miercurea și vinerea, în caz contrar „are să le rupă muncile”. Petrache Lupu a ținut cont de cuvântul Domnului și, deși inițial nu era un habotnic, a început să-i îndemne pe oameni să vină la biserică și să se roage lui Dumnezeu.

În locul unde a avut loc prima apariție, Petrache Lupu a săpat o fântână alături de care a ridicat o cruce din lemn. Astfel, pășunea unde s-ar fi arătat Dumnezeu a devenit loc de pelerinaj și apa fântânii a devenit „făcătoare de minuni”.

Ce i-a spus Arsenie Boca lui Ceaușescu când dictatorul l-a întrebat: „Popo, când am să mor?”

Ulterior, Petrache Lupu își ia în serios rolul de vindecător și a început să atingă oamenii veniţi să se vindece trupeşte, sufleteşte, sau numai să se roage. Iar aceştia din urmă se simțeau vindecaţi complet.

„A fost destul câteva vindecări de bolnavi pentru ca tot acest lucru să ia aspectul unei opere Dumnezeieşti şi pentru care numele Sfântului de la Maglavit să se răspândească cu iuţeala fulgerului”, avea să specifice într-un raport întocmit în 1935 comisarul Asterian de la Brigada Mobilă.

Între 1935 și 1938 peste 2.000.000 de oameni au venit în pelerinaj la Maglavit, iar trenurile plecau pline din București în direcția Maclavit.

Cu toate că au trecut mai bine de nouă decenii de atunci, minunea de la Magalavit rămâne cel mai cunoscut caz de teofanie (formă de apariție a unei Divinități în fața oamenilor) de pe teritoriul României.

Minunea de la Maglavit

Povestea minunii de la Maglavit

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot