Cum arată locul în care s-a născut Iisus Hristos?

12.09.2023
Cum arată locul în care s-a născut Iisus Hristos?

Iisus Hristos este unul dintre cele mai reprezentative persoane din religia creștină. Considerat Fiul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos s-a sacrificat pentru oameni și a sfârșit prin a fi răstignit de către soldații romani, urmând să Învie. Cum arată totuși locul presupus în care s-a născut Iisus Hristos?

Betleem, locul nașterii lui Iisus Hristos

Iisus Hristos

Iisus Hristos continuă și în prezent să fie unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria lumii. Toată prezența Sa este slăvită de credincioși și nu numai, dar evidențele științifice tind să se contrazică una pe alta. Acesta s-a născut din minunea Lui Dumnezeu, a fost răstignit pentru păcatele oamenilor și a Înviat pentru a urca în împărăția Domnului. După 2.000 de ani, informațiile despre Mântuitor continuă să fie la fel de puține, dar dorințele de aflare a adevărului sunt la fel de mari.

Dacă despre Moarte și Înviere se cunosc destule informații, Nașterea este lăsată în umbră. Ziua de 25 decembrie este cunoscută internațional ca fiind perioada din an în care Moș Crăciun îi răsplătește cu cadouri pe copiii cuminți. Cu toate acestea, ziua de 25 decembrie este mai mult de atât, reprezentând data oficială în care se crede că Iisus Hristos a fost adus pe lume de către Fecioara Maria.

Maria, soția lui Iosif a adus pe lume un copil care avea să devină Cel numit Mântuitor. În orașul Betleem de astăzi, Iisus Hristos a fost născut într-o iesle plină de animale sub lumina unei stele strălucitoare, acompaniat de păstori legendari.

Clădirea este în prezent cea mai veche biserică creștină încă în funcțiune și reprezintă, totodată, unul dintre cele mai sfinte locuri din toată creștinătatea. Traseul de pelerinaj este celebrat anual de către credincioși pentru a aminti drumul parcurs de Iosif și Maria.

Cine sunt pastorii care au asistat la Naștere?

Pastorii sau Magii de la Răsărit sunt descriși ca fiind primii veniți la Nașterea Domnului.  În tradiția românească sunt denumiți „Cei Trei Crai de la Răsărit”: Melkon, Baltazar și Gaspar. Aceștia i-ar fi adus pruncului trei daruri: aur, smirnă și tămâie.

Ei sunt sărbătoriți în fiecare an în data de 6 ianuarie. În evanghelia Bisericii Armenești, Melchior a fost Regele Persiei, Gaspar Regele Indiei și Baltazar Regele Arabiei. Tradiția țărilor din America Latină spune că magii aduceau cadouri copiilor, reprezentând un precursor al lui Moș Crăciun din prezent.

Foto: Nationalgeographic.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot