Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

11.04.2023
Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

Săptămâna Patimilor este timpul în care omenirea află și redescoperă prin ceea ce a trecut Iisus Hristos înainte de răstignire. După ore de chin, El și-a dat ultima răsuflare în Vinerea Mare, iar în a 3-a zi a Înviat. Crucificarea lui Hristos a fost consemnată de apostolii Lui, astfel că toți creștinii pot citi evenimente care au avut loc în apropierea Paștelui. Ce evenimente au avut loc însă după răstignirea Mântuitorului?

Ce s-a întâmplat după răstignirea lui Iisus Hristos?

răstignirea

Iisus Hristos este una dintre cele mai importante persoane din istoria lumii. Calendarul pe care îl privim în fiecare zi  este făcut în numele Său. Reprezentarea calendarului semnifică anii de dinaintea nașterii Mântuitorului și după naștere.

În timpul vieții, Iisus și-a trăit viața în căință, în voia Domnului, ajungând să aibă alături numeroși adepți. La vârsta de 33 de ani, unul dintre cei 12 Apostoli L-a trădat, fiind arestat și ucis prin metoda favorită a Romanilor, răstignirea.

La scurt timp după răstignire, în jurul orei 14, Iisus Hristos a spus ultimele cuvinte: „Tată, în mâinile Tale îmi las spiritul”. După care au urmat o serie de fenomene stranii legendare și care nu pot fi înțelese de mulți.

Conform scripturilor, la puțin timp după ce Iisus Hristos și-a spus ultimele cuvinte, un cutremur a rupt templul din Israel în două. Perdeaua templului s-a rupt de sus în jos. Pământul s-a cutremurat, iar stâncile s-au despicat. Mormintele s-au deschis, iar numeroși oameni morți au revenit la viață.

Evenimentele inexplicabile sunt urmate de Învierea lui Iisus din Morți. În timp ce Mama și Maria Magdalena au vizitat mormântul sfânt, piatra de pază era mutată, iar trupul Său era dispărut.

Cine au fost persoanele care au fost crucificate lângă Iisus Hristos?

Tradiția creștină susține și consemnează faptul că lângă Mântuitor au mai fost răstignite încă două persoane. În stânga lui Iisus se afla Gestas, iar în dreapta se afla Dismas. Cei doi reprezintă o întruchipare a binelui și răului. Gestas este întruchiparea hoțului rău, iar Dismas a celui bun.

În timpul răstignirii, Gestas, întruchiparea răului nu îl recunoaște pe Iisus, iar o cioară îi mănâncă ochiul. Dismas, îl ceartă pe Gestas și îi proclamă nevinovăția lui Hristos. Acesta nu cere să fie dat jos de pe cruce. El cere însă să fie luat alături de Hristos, spunând: „Iisuse, adu-ți aminte de mine când vei veni în împărăția Ta”.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot