Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

11.04.2023
Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

Săptămâna Patimilor este timpul în care omenirea află și redescoperă prin ceea ce a trecut Iisus Hristos înainte de răstignire. După ore de chin, El și-a dat ultima răsuflare în Vinerea Mare, iar în a 3-a zi a Înviat. Crucificarea lui Hristos a fost consemnată de apostolii Lui, astfel că toți creștinii pot citi evenimente care au avut loc în apropierea Paștelui. Ce evenimente au avut loc însă după răstignirea Mântuitorului?

Ce s-a întâmplat după răstignirea lui Iisus Hristos?

răstignirea

Iisus Hristos este una dintre cele mai importante persoane din istoria lumii. Calendarul pe care îl privim în fiecare zi  este făcut în numele Său. Reprezentarea calendarului semnifică anii de dinaintea nașterii Mântuitorului și după naștere.

În timpul vieții, Iisus și-a trăit viața în căință, în voia Domnului, ajungând să aibă alături numeroși adepți. La vârsta de 33 de ani, unul dintre cei 12 Apostoli L-a trădat, fiind arestat și ucis prin metoda favorită a Romanilor, răstignirea.

La scurt timp după răstignire, în jurul orei 14, Iisus Hristos a spus ultimele cuvinte: „Tată, în mâinile Tale îmi las spiritul”. După care au urmat o serie de fenomene stranii legendare și care nu pot fi înțelese de mulți.

Conform scripturilor, la puțin timp după ce Iisus Hristos și-a spus ultimele cuvinte, un cutremur a rupt templul din Israel în două. Perdeaua templului s-a rupt de sus în jos. Pământul s-a cutremurat, iar stâncile s-au despicat. Mormintele s-au deschis, iar numeroși oameni morți au revenit la viață.

Evenimentele inexplicabile sunt urmate de Învierea lui Iisus din Morți. În timp ce Mama și Maria Magdalena au vizitat mormântul sfânt, piatra de pază era mutată, iar trupul Său era dispărut.

Cine au fost persoanele care au fost crucificate lângă Iisus Hristos?

Tradiția creștină susține și consemnează faptul că lângă Mântuitor au mai fost răstignite încă două persoane. În stânga lui Iisus se afla Gestas, iar în dreapta se afla Dismas. Cei doi reprezintă o întruchipare a binelui și răului. Gestas este întruchiparea hoțului rău, iar Dismas a celui bun.

În timpul răstignirii, Gestas, întruchiparea răului nu îl recunoaște pe Iisus, iar o cioară îi mănâncă ochiul. Dismas, îl ceartă pe Gestas și îi proclamă nevinovăția lui Hristos. Acesta nu cere să fie dat jos de pe cruce. El cere însă să fie luat alături de Hristos, spunând: „Iisuse, adu-ți aminte de mine când vei veni în împărăția Ta”.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising