Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

11.04.2023
Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

Săptămâna Patimilor este timpul în care omenirea află și redescoperă prin ceea ce a trecut Iisus Hristos înainte de răstignire. După ore de chin, El și-a dat ultima răsuflare în Vinerea Mare, iar în a 3-a zi a Înviat. Crucificarea lui Hristos a fost consemnată de apostolii Lui, astfel că toți creștinii pot citi evenimente care au avut loc în apropierea Paștelui. Ce evenimente au avut loc însă după răstignirea Mântuitorului?

Ce s-a întâmplat după răstignirea lui Iisus Hristos?

răstignirea

Iisus Hristos este una dintre cele mai importante persoane din istoria lumii. Calendarul pe care îl privim în fiecare zi  este făcut în numele Său. Reprezentarea calendarului semnifică anii de dinaintea nașterii Mântuitorului și după naștere.

În timpul vieții, Iisus și-a trăit viața în căință, în voia Domnului, ajungând să aibă alături numeroși adepți. La vârsta de 33 de ani, unul dintre cei 12 Apostoli L-a trădat, fiind arestat și ucis prin metoda favorită a Romanilor, răstignirea.

La scurt timp după răstignire, în jurul orei 14, Iisus Hristos a spus ultimele cuvinte: „Tată, în mâinile Tale îmi las spiritul”. După care au urmat o serie de fenomene stranii legendare și care nu pot fi înțelese de mulți.

Conform scripturilor, la puțin timp după ce Iisus Hristos și-a spus ultimele cuvinte, un cutremur a rupt templul din Israel în două. Perdeaua templului s-a rupt de sus în jos. Pământul s-a cutremurat, iar stâncile s-au despicat. Mormintele s-au deschis, iar numeroși oameni morți au revenit la viață.

Evenimentele inexplicabile sunt urmate de Învierea lui Iisus din Morți. În timp ce Mama și Maria Magdalena au vizitat mormântul sfânt, piatra de pază era mutată, iar trupul Său era dispărut.

Cine au fost persoanele care au fost crucificate lângă Iisus Hristos?

Tradiția creștină susține și consemnează faptul că lângă Mântuitor au mai fost răstignite încă două persoane. În stânga lui Iisus se afla Gestas, iar în dreapta se afla Dismas. Cei doi reprezintă o întruchipare a binelui și răului. Gestas este întruchiparea hoțului rău, iar Dismas a celui bun.

În timpul răstignirii, Gestas, întruchiparea răului nu îl recunoaște pe Iisus, iar o cioară îi mănâncă ochiul. Dismas, îl ceartă pe Gestas și îi proclamă nevinovăția lui Hristos. Acesta nu cere să fie dat jos de pe cruce. El cere însă să fie luat alături de Hristos, spunând: „Iisuse, adu-ți aminte de mine când vei veni în împărăția Ta”.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot