Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

14.09.2022
Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

Religia implică adesea credințele culturale ale unei țări sau a unei persoane și este reprezentată de texte, profeții, principii morale sau personaje mitice. Practicile oricărui fel de religie includ, printre altele, predici, rugăciuni, meditații, simboluri sau locuri unice. Cea mai cunoscută religie este creștinismul, iar baza acesteia este reprezentată de Biblie și de scrierile din ea. Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Câte religii există?

religie

Istoria a consemnat existența a peste 10.000 de religii, însă toate sunt direct afiliate cu Creștinismul, Islamul, Hinduismul și Budismul. Se spune că nu este bine să vorbești despre bani, politică și religie. Aceste trei reprezintă principalele motive pentru care încep majoritatea conflictelor dintre rude sau prieteni.

Conform mai multor oameni de știință, religia este principalul motiv pentru care oamenii au pornit diverse conflicte în trecut și chiar în prezent. Astăzi, religia a căpătat o semnificație suplimentară deoarece globalizarea a schimbat percepția informațiilor. Identitatea națională capătă o semnificație sporită când alianțele naționale sau politice se destramă. Un exemplu concret a avut loc la începutul anilor ’90, când a pornit războiul dintre sârbi, croați și bosniaci, pe fondul disputelor religioase.

Creștinismul este cea mai practicată religie cu peste 2.3 miliarde de adepți. Aceasta își are rădăcinile în Biblie, locul în care sunt povestite miracolele, darurile și faptele lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Sfântul Duh. Acest curent apărut în Ierusalim, iar printre cele mai importante persoane care a perpetuat creștinismul este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Primii adepți a lui Iisus din Nazaret au fost numiți Creștini, care înseamnă „little Christs” (mici creștini).

Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Potrivit tradiției creștine Cele 7 păcate de moarte, cunoscute ca fiind vicii capitale sunt păcate de neiertat. Acestea nu sunt menționate în Biblie, însă, Cartea Proverbelor povestește despre cele 7 lucruri pe care Dumnezeu de urăște. Acestea sunt:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot