Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

14.09.2022
Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

Religia implică adesea credințele culturale ale unei țări sau a unei persoane și este reprezentată de texte, profeții, principii morale sau personaje mitice. Practicile oricărui fel de religie includ, printre altele, predici, rugăciuni, meditații, simboluri sau locuri unice. Cea mai cunoscută religie este creștinismul, iar baza acesteia este reprezentată de Biblie și de scrierile din ea. Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Câte religii există?

religie

Istoria a consemnat existența a peste 10.000 de religii, însă toate sunt direct afiliate cu Creștinismul, Islamul, Hinduismul și Budismul. Se spune că nu este bine să vorbești despre bani, politică și religie. Aceste trei reprezintă principalele motive pentru care încep majoritatea conflictelor dintre rude sau prieteni.

Conform mai multor oameni de știință, religia este principalul motiv pentru care oamenii au pornit diverse conflicte în trecut și chiar în prezent. Astăzi, religia a căpătat o semnificație suplimentară deoarece globalizarea a schimbat percepția informațiilor. Identitatea națională capătă o semnificație sporită când alianțele naționale sau politice se destramă. Un exemplu concret a avut loc la începutul anilor ’90, când a pornit războiul dintre sârbi, croați și bosniaci, pe fondul disputelor religioase.

Creștinismul este cea mai practicată religie cu peste 2.3 miliarde de adepți. Aceasta își are rădăcinile în Biblie, locul în care sunt povestite miracolele, darurile și faptele lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Sfântul Duh. Acest curent apărut în Ierusalim, iar printre cele mai importante persoane care a perpetuat creștinismul este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Primii adepți a lui Iisus din Nazaret au fost numiți Creștini, care înseamnă „little Christs” (mici creștini).

Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Potrivit tradiției creștine Cele 7 păcate de moarte, cunoscute ca fiind vicii capitale sunt păcate de neiertat. Acestea nu sunt menționate în Biblie, însă, Cartea Proverbelor povestește despre cele 7 lucruri pe care Dumnezeu de urăște. Acestea sunt:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot