Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

14.09.2022
Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

Religia implică adesea credințele culturale ale unei țări sau a unei persoane și este reprezentată de texte, profeții, principii morale sau personaje mitice. Practicile oricărui fel de religie includ, printre altele, predici, rugăciuni, meditații, simboluri sau locuri unice. Cea mai cunoscută religie este creștinismul, iar baza acesteia este reprezentată de Biblie și de scrierile din ea. Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Câte religii există?

religie

Istoria a consemnat existența a peste 10.000 de religii, însă toate sunt direct afiliate cu Creștinismul, Islamul, Hinduismul și Budismul. Se spune că nu este bine să vorbești despre bani, politică și religie. Aceste trei reprezintă principalele motive pentru care încep majoritatea conflictelor dintre rude sau prieteni.

Conform mai multor oameni de știință, religia este principalul motiv pentru care oamenii au pornit diverse conflicte în trecut și chiar în prezent. Astăzi, religia a căpătat o semnificație suplimentară deoarece globalizarea a schimbat percepția informațiilor. Identitatea națională capătă o semnificație sporită când alianțele naționale sau politice se destramă. Un exemplu concret a avut loc la începutul anilor ’90, când a pornit războiul dintre sârbi, croați și bosniaci, pe fondul disputelor religioase.

Creștinismul este cea mai practicată religie cu peste 2.3 miliarde de adepți. Aceasta își are rădăcinile în Biblie, locul în care sunt povestite miracolele, darurile și faptele lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Sfântul Duh. Acest curent apărut în Ierusalim, iar printre cele mai importante persoane care a perpetuat creștinismul este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Primii adepți a lui Iisus din Nazaret au fost numiți Creștini, care înseamnă „little Christs” (mici creștini).

Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Potrivit tradiției creștine Cele 7 păcate de moarte, cunoscute ca fiind vicii capitale sunt păcate de neiertat. Acestea nu sunt menționate în Biblie, însă, Cartea Proverbelor povestește despre cele 7 lucruri pe care Dumnezeu de urăște. Acestea sunt:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot