Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

14.09.2022
Care sunt cele 7 păcate capitale din religie?

Religia implică adesea credințele culturale ale unei țări sau a unei persoane și este reprezentată de texte, profeții, principii morale sau personaje mitice. Practicile oricărui fel de religie includ, printre altele, predici, rugăciuni, meditații, simboluri sau locuri unice. Cea mai cunoscută religie este creștinismul, iar baza acesteia este reprezentată de Biblie și de scrierile din ea. Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Câte religii există?

religie

Istoria a consemnat existența a peste 10.000 de religii, însă toate sunt direct afiliate cu Creștinismul, Islamul, Hinduismul și Budismul. Se spune că nu este bine să vorbești despre bani, politică și religie. Aceste trei reprezintă principalele motive pentru care încep majoritatea conflictelor dintre rude sau prieteni.

Conform mai multor oameni de știință, religia este principalul motiv pentru care oamenii au pornit diverse conflicte în trecut și chiar în prezent. Astăzi, religia a căpătat o semnificație suplimentară deoarece globalizarea a schimbat percepția informațiilor. Identitatea națională capătă o semnificație sporită când alianțele naționale sau politice se destramă. Un exemplu concret a avut loc la începutul anilor ’90, când a pornit războiul dintre sârbi, croați și bosniaci, pe fondul disputelor religioase.

Creștinismul este cea mai practicată religie cu peste 2.3 miliarde de adepți. Aceasta își are rădăcinile în Biblie, locul în care sunt povestite miracolele, darurile și faptele lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Sfântul Duh. Acest curent apărut în Ierusalim, iar printre cele mai importante persoane care a perpetuat creștinismul este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Primii adepți a lui Iisus din Nazaret au fost numiți Creștini, care înseamnă „little Christs” (mici creștini).

Care sunt cele 7 păcate originale din religia creștină?

Potrivit tradiției creștine Cele 7 păcate de moarte, cunoscute ca fiind vicii capitale sunt păcate de neiertat. Acestea nu sunt menționate în Biblie, însă, Cartea Proverbelor povestește despre cele 7 lucruri pe care Dumnezeu de urăște. Acestea sunt:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot