Este adevărat că Albert Einstein a rămas repetent?

01.04.2021
Este adevărat că Albert Einstein a rămas repetent?

Albert Einstein a fost, fără îndoială, una dintre cele mai luminate minți ale secolului XX. Acesta a fost un geniu în fizică și matematică, iar teoria relativității propusă de acesta a schimbat modul în care este văzută lumină și gravitația.

Potrivit concepției lui Einstein, toate mișcările uniforme sunt relative și nu există stare de repaus absolută și bine definită. Acest principiu poate fi aplicat de la mecanică la toate legile fizicii, inclusiv electrodinamica.

Viața lui Albert Einstein

Albert Einstein s-a născut pe 14 martie 1879, în Ulm, Germania. Copilăria și-a petrecut-o în mare parte în Munchen, unde a descoperit o pasiune pentru electromecanică și fizică. Ulterior, a observat că se descurcă foarte bine la matematică, iar la vârsta de 12 ani învăța algebra destinată copiilor de 15 ani.

Albert Einstein a fost un geniu în matematică și fizică, însă nu excela la materiile umaniste, cum ar fi istoria, geografia, limbile străine etc. Surprinzător sau nu, acesta în anul 1895, a dat examen de admitere la prestigioasa şcoală Politehnică Federală din Zurich, având rezultate excepționale la matematică și fizică, însă a picat la franceză. Acest lucru nu l-a descurajat și după studii intense el a fost admis, în anul 1896.

Einstein a devenit profesor universitar la Berlin și Princeton, iar în anul 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică. Acesta a murit pe 18 aprilie 1955 la Princeton, New Jersey, în Statele Unite ale Americii.

Este adevărat că Einstein a rămas repetent?

Despre Albert Einstein s-a scris mult în ultimii zeci de ani, unele fapte fiind adevărate, altele false. Un mit care s-a perpetuat, de-a lungul timpului, a fost acela potrivit căruia Einstein a rămas repetent în liceu. Această informație nu este adevărată.

În anul 1896, ultimul an în care Einstein a studiat la şcoala din Aargau, sistemul de notare a fost inversat. În acea perioadă, notele erau de la 1 la 6. Nota 6 era considerată nota cea mai mică, iar nota 1 nota cea mai mare. În ultimul an de învățământ, sistemul a fost inversat, astfel, nota 1 a devenit cea mai proastă, iar nota 6 cea mai bună. Albert Einstein avut media finală 4,91 din 6, o notă care dovedește că informația, cum că a fost repetent, este falsă.

Fiul lui Albert Einstein a fost complice la furt

Când Einstein a murit la Spitalul Princeton din New Jersey, la 18 aprilie 1955, Thomas Harvey, patologul de gardă nu a urmat instrucțiunile lăsate de fizician ca rămășițele sale să fie incinerate. Lucrurile au devenit și mai ciudate deoarece fiul său, Hans Albert, nu s-ar fi opus furtului.

Harvey și-a pierdut slujba de la spitalul Princeton și a dus creierul reputatului fizician la Philadelphia. Acolo a fost tăiat în 240 de bucăți și conservat în celloidină, o formă dură și cauciucată de celuloză. Harvey a împărțit bucățile în două borcane și le-a depozitat în subsol. Timp de patru decenii le-a ținut „într-o cutie de cidru ascunsă sub un răcitor de bere”.

Foto: Best Life

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este aspartamul, faimosul înlocuitor al zahărului? Ce spun studiile despre aspartan?
Ce este aspartamul, faimosul înlocuitor al zahărului? Ce spun studiile despre aspartan?
Mulți dintre producătorii băuturilor carbogazoase promovează produse „fără zahăr”, o alternativă „mai sănătoasă”. În rețetea acestor băuturi zahărul este înlocuit cu aspartam.... citește tot
Este teleportarea posibilă în viitorul apropiat?
Este teleportarea posibilă în viitorul apropiat?
Teleportarea este unul dintre visurile la care au visat multe generații de sute de ani. Fenomenul prin care noi, oamenii, am putea să fim într-o clipită într-o altă parte a lumii este, pentru... citește tot
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Imnul și drapelul sunt două simboluri reprezentative pentru fiecare stat și țară în parte. Sau, nu. Puțini sunt cei care știu că există state care împart același imn. Ba mai mult, una... citește tot