Coincidență sau nu? Ce au în comun Stephen Hawking, Galilei și Einstein?

12.10.2021
Coincidență sau nu? Ce au în comun Stephen Hawking, Galilei și Einstein?

Când se întâmplă o coincidența, majoritatea oamenilor se împart în două tabere: cei înclinați să respingă astfel de evenimente, considerându-le aleatorii, și cei care văd un anumit sens sau o similitudine a acestor coincidențe. Un lucru, însă, este cert: Universul este infinit la fel ca și acțiunile din viața de zi cu zi.

Ce au în comun Hawking, Galileo Galilei și Albert Einstein

Fizicianul, cosmologul și autorul Stephen Hawking s-a născut la fix 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei și a decedat la cea de-a 139-a aniversare a lui Albert Einstein. O coincidență stranie pe care mulți au realizat-o după ce Hawking a trecut la cele veșnice. Cu toate acestea, cea mai mare surpriză din viața lui Stephen Hawking a fost faptul că el a trăit 76 de ani, deși în tinerețe fusese diagnosticat cu boala Lou Gehrig.

În ultimii ani, s-au mai făcut ceva progrese în a descoperi un tratament revoluționar care să vindece această maladie sau măcar să îmbunătățească condițiile de viață ale pacientului. Potrivit specialiștilor în sănătate, majoritatea celor diagnosticați cu această boală mai trăiesc aproximativ 5 ani după ce aceasta s-a declanșat. Cu toate acestea, Hawking a supraviețuit mai mult de cinci decenii, permițându-i să împărtășească ideile sale revoluționare despre lume și Univers.

Cine a fost Stephen Hawking?

Stephen Hawking s-a născut pe 8 ianuarie 1942, la Oxford, în Anglia. La doar 20 de ani acesta a obținut titlul de „Doctor în Fizică” la Trinity Hall din Cambridge, unde și-a început activitatea didactică și științifică.

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză Laterală Amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.

Boala a evoluat și Stephen Hawking a fost timp de peste 50 de ani imobilizat într-un scaun cu rotile şi comunica doar prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.

În anul 1974, la vârsta de 32 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri membri ai prestigiosului for de ştiinţă britanic Royal Society. Acesta a fost şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton.

Stephen Hawkin a murit pe 14 martie 2018, la Cambridge, iar pe parcursul vieții a reușit să devină unul dintre cei mai buni cosmologi din istoria lumii.

Foto: Wikipedia.org și somagnews.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot