Halucinant! Ce s-a întâmplat după moartea lui Albert Einstein?

21.06.2023
Halucinant! Ce s-a întâmplat după moartea lui Albert Einstein?

Albert Einstein este cu siguranță una dintre cele mai marcante personalități ale istoriei. Teoriile sale au schimbat modul în care fizica este interpretată și calculată. Inteligența sa a impresionat o lume întreagă, înregistrând un IQ de 160, peste media normală. Ce s-a întâmplat însă după ce Einstein a murit?

O parte din Albert Einstein a fost furată?!

Einstein

Celebrul savant Albert Einstein s-a stins din viață la 76 de ani, în anul 1955. Laureatul Premiului Nobel, cel care a șocat și impresionat în același timp lumea oamenilor de știință, a murit la scurt timp după ce un vas de sânge i s-a spart lângă inimă.

Vreau să merg când vreau să merg. Este lipsit de gust să prelungești viața în mod artificial, a spus Einstein în momentul în care i s-a sugerat o intervenție chirurgicală.

După ce a decedat, savantul a mai trecut printr-o aventură pe care ziarele nu au uitat să o menționeze. Înainte de a muri, Einstein a dorit să clarifice faptul că dorește să fie incinerat, pentru ca rămășițele sale să nu fie studiate.

Cu toate acestea, lucrurile au luat o turnură neobișnuită. După moartea sa, patologul din spital, pe nume Thomas Harvey a furat creierul celebrului savant. În intervalul de câteva zile până când s-a aflat informația, Harvey a reușit să solicite fiului celebrului fizician, Hans Albert, o investigație efectuată în numele și interesul științei.

După ce și-a pierdut slujba din spitalul Princeton, acesta a dus creierul în Philadelphia unde a tăiat organul în 240 de bucăți, păstrate în celoidină, o formă cauciucată de celuloză. De-a lungul vieții, Harvey a încercat să aibă grijă de importantul creier, practicând medicina în diferite medii și studiind materia cenușie a omului în timpul liber.

Top 5 cele mai inteligent persoane din istorie

La prima vedere, măsurarea inteligenței nu este foarte importantă. Cu toate acestea, poate fi luată în considerare în momentul în care sunt realizate noi teorii ale lumii înconjurătoare, precum fizică sau chimie. De cele mai multe ori, acestea sunt realizate de către persoanele care dețin un IQ peste medie, cum este și cazul lui Albert Einstein.

Dacă crezi că Einstein a fost inteligent, iată o listă cu persoane care l-ar putea face pe al nostru savant să se rușineze:

  1. William James Sidis. IQ 250 – 300. Născut în 1898, la vârsta de 11 ani a intrat la Harvard studiind matematica.
  2. Terence Tao. IQ 225 – 230. Acesta a fost co-beneficiar al medaliei Fields în 2006, premiu pentru excelența și inovația în matematică pentru cei sub 40 de ani.
  3. Christopher Hirata. IQ 225.  Acesta a câștigat media de aur la Olimpiada Internațională de fizică la doar 13 ani. A intrat la Institutul din California de Tehnologie la 14 ani și a reușit să ia doctoratul la doar 22 ani.
  4. Kim Ung-Yong. IQ 210. La vârsta de 3 ani era capabil să citească în limba engleză, germană, japoneză și coreeană. La o vârstă fragedă a avut ocazia să lucreze la NASA.
  5. Garry Kasparov. IQ 194. Legendarul maestru rus al șahului are un IQ mult peste medie.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot