Halucinant! Ce s-a întâmplat după moartea lui Albert Einstein?

21.06.2023
Halucinant! Ce s-a întâmplat după moartea lui Albert Einstein?

Albert Einstein este cu siguranță una dintre cele mai marcante personalități ale istoriei. Teoriile sale au schimbat modul în care fizica este interpretată și calculată. Inteligența sa a impresionat o lume întreagă, înregistrând un IQ de 160, peste media normală. Ce s-a întâmplat însă după ce Einstein a murit?

O parte din Albert Einstein a fost furată?!

Einstein

Celebrul savant Albert Einstein s-a stins din viață la 76 de ani, în anul 1955. Laureatul Premiului Nobel, cel care a șocat și impresionat în același timp lumea oamenilor de știință, a murit la scurt timp după ce un vas de sânge i s-a spart lângă inimă.

Vreau să merg când vreau să merg. Este lipsit de gust să prelungești viața în mod artificial, a spus Einstein în momentul în care i s-a sugerat o intervenție chirurgicală.

După ce a decedat, savantul a mai trecut printr-o aventură pe care ziarele nu au uitat să o menționeze. Înainte de a muri, Einstein a dorit să clarifice faptul că dorește să fie incinerat, pentru ca rămășițele sale să nu fie studiate.

Cu toate acestea, lucrurile au luat o turnură neobișnuită. După moartea sa, patologul din spital, pe nume Thomas Harvey a furat creierul celebrului savant. În intervalul de câteva zile până când s-a aflat informația, Harvey a reușit să solicite fiului celebrului fizician, Hans Albert, o investigație efectuată în numele și interesul științei.

După ce și-a pierdut slujba din spitalul Princeton, acesta a dus creierul în Philadelphia unde a tăiat organul în 240 de bucăți, păstrate în celoidină, o formă cauciucată de celuloză. De-a lungul vieții, Harvey a încercat să aibă grijă de importantul creier, practicând medicina în diferite medii și studiind materia cenușie a omului în timpul liber.

Top 5 cele mai inteligent persoane din istorie

La prima vedere, măsurarea inteligenței nu este foarte importantă. Cu toate acestea, poate fi luată în considerare în momentul în care sunt realizate noi teorii ale lumii înconjurătoare, precum fizică sau chimie. De cele mai multe ori, acestea sunt realizate de către persoanele care dețin un IQ peste medie, cum este și cazul lui Albert Einstein.

Dacă crezi că Einstein a fost inteligent, iată o listă cu persoane care l-ar putea face pe al nostru savant să se rușineze:

  1. William James Sidis. IQ 250 – 300. Născut în 1898, la vârsta de 11 ani a intrat la Harvard studiind matematica.
  2. Terence Tao. IQ 225 – 230. Acesta a fost co-beneficiar al medaliei Fields în 2006, premiu pentru excelența și inovația în matematică pentru cei sub 40 de ani.
  3. Christopher Hirata. IQ 225.  Acesta a câștigat media de aur la Olimpiada Internațională de fizică la doar 13 ani. A intrat la Institutul din California de Tehnologie la 14 ani și a reușit să ia doctoratul la doar 22 ani.
  4. Kim Ung-Yong. IQ 210. La vârsta de 3 ani era capabil să citească în limba engleză, germană, japoneză și coreeană. La o vârstă fragedă a avut ocazia să lucreze la NASA.
  5. Garry Kasparov. IQ 194. Legendarul maestru rus al șahului are un IQ mult peste medie.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot