Chiar totul e relativ! Imaginea fabuloasă cu Albert Einstein în sandale, pe malul mării

19.04.2023
Chiar totul e relativ! Imaginea fabuloasă cu Albert Einstein în sandale, pe malul mării

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai luminați savanți ai omenirii. Acesta a primit, în anul 1921, Premiul Nobel pentru Fizică, teoriile sale ajutând la înțelegerea mai bine a Universului explicând multe din fenomenele naturale. Cert este că Einstein a fost, la vremea sa, un geniu între genii.

Viața lui Albert Einstein

Albert Einstein s-a născut în data de 14 martie 1879, în Germania. Încă de mic copil, acesta a prezentat o pasiune pentru legile fizicii și matematică. Einstein a fost fascinat întreaga viață de natură și a încercat să descifreze modul cum aceasta funcționează. Într-o bună parte a și reușit să înțeleagă legile fizice care guvernează fenomenele naturale.

Frământările sociale din Europa și Primul Război Mondial l-au făcut pe Einstein să plece din Germania, prima dată în Elveția, iar în 1933 în Statele Unite ale Americii. Aici a devenit cetățean american cu acte în regulă și a fost profesor la Universitatea Princeton.

Albert Einstein, fotografiat pe plajă

Cele mai multe poze cu Einstein îl surprind pe acesta la întruniri cu diferiți oameni de știință sau în momente când explică studențiilor săi teoriile sale fizice. Sunt puține fotografiile în care autorul teoriei relativității se relaxează și admiră natura înconjurătoare.

O astfel de poză a fost realizată în anul 1939, în Nassau Point din Long Island, New York. O ipostază neobișnuită cu Einstein care stă relaxat pe plajă și se bucură de mediul înconjurător. De altfel, fizicianul a explicat în unul dintre citatele sale că cea mai bună metodă de a înțelege cum funcționează Universul este să privești în natură, fiindcă legile fizicii sunt totale și se aplică atât în spațiul cosmic cât și în mediul natural de pe Pământ.

Priviți adânc în natură și atunci veți înțelege totul mai bine, a spus Albert Einstein.

Așadar, și atunci când se relaxa și admira mediul înconjurător Einstein încerca să înțeleagă legile fizicii care guvernează diferitele fenomene naturale. Acesta a murit pe data de 18 aprilie 1955, la vârsta de 76 de ani.

Foto: Facebook.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot