Albert Einstein a scris formula fericirii pe un simplu bilețel. Ce s-a întâmplat cu răvașul?

19.06.2023
Albert Einstein a scris formula fericirii pe un simplu bilețel. Ce s-a întâmplat cu răvașul?

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari oameni de știință pe care omenirea i-a avut. Mintea sa sclipitoare a venit cu tot felul de teorii legate de Univers și de viața pe Pământ. Rolul omului în acest loc a fost intens dezbătut de tot felul de cercetători, de-a lungul timpului, încercând să înțeleagă ce trebuie să facă o persoană pentru a fi fericită. Einstein, însă, a reușit să compună formula fericirii pe un bilețel și să i-o paseze unui poștaș japonez.

Formula fericirii scrisă de Albert Einstein

Toți oamenii își doresc să fie fericiți în viață, însă această stare este greu de atins, fiindcă fiecare persoană are nevoie de altceva a pentru a atinge nirvana. Cu toate acestea, Albert Einstein a reușit să găsească o formulă general valabilă pentru fericire. Evenimentul s-a întâmplat în anul 1922, atunci când fizicianul a călătorit în Japonia pentru a susține mai multe prelegeri.

Einstein fusese deja laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, în 1921, astfel că japonezii s-au înghesuit să îl vadă pe autorul ”Teoriei relativității”. Fizicianul a fost cazat la Hotelul Imperial din Tokyo și în timp ce își pregătea discursul un curier a venit să îi livreze un pachet. Cercetătorul a încercat să îi ofere bacșiș, însă acesta a refuzat având în vedere cultura japoneză, astfel că a pus pe două bilețele câteva gânduri și i le-a oferit poștașului. În mod surprinzător, s-a dovedit a fi formula fericirii gândită de Albert Einstein.

O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât căutarea succesului combinată cu o neliniște constantă, a scris Albert Einstein pe un bilețel.

Cercetătorul și-a continuat gândul pe cel de-al doilea bilețel: Unde există voință, există o cale.

La final, Einstein i-a oferit cadou bilețelele poștașului și i-ar fi transmis următorul mesaj: „dacă ești norocos, bilețelele în sine vor valora într-o zi mai mult decât niște mărunțiș”. Și așa a fost.

Formula fericirii lui Einstein a valorat aproximativ 2 milioane de dolari

Cele două bilețele au fost scoase la licitație, în anul 2017, la Ierusalim. Valoarea inițială estimată a acestora a fost cuprinsă între 5.000 și 8.000 de dolari. Lucrurile au stat cu totul altfel la licitație, când unul dintre bilete a fost vândut cu 1,56 milioane de dolari, iar cel de-al doilea cu 240.000 de dolari. În total, formula fericirii gândită de Albert Einstein a fost cumpărată cu 1,8 milioane de dolari către un cetățean european, care nu a dorit să își dezvăluie identitatea.

Foto: timesofisrael.com și lifegram.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot