De ce Japonia se numește „Țara soarelui răsare”?

Claudiu Petrișor 27/04/2018 Ca să știm
De ce Japonia se numește „Țara soarelui răsare”?

Japonia este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume. Situată în estul Asiei, numele de Japonia se citește Nippon sau Nihon în japoneză. Totuși, de ce acest stat este denumit „Țara soarelui răsare”?

Cu o suprafață de aproape 400.000 de km pătrați, Japonia este situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, care textual înseamnă „Țara de la originea soarelui”.

În România este cunoscută sub denumirea de „Țara Soarelui Răsare”. Unul dintre motivele pentru care Japonia se numește astfel ar putea fi faptul că, în raportul cu meridianul zero, Japonia se află în partea cea mai estică a Globului Pământesc, adică în locul de unde răsare soarele.

De unde vine denumirea de Italia?

Deși mulți cred că Japonia este țara în care soarele își revarsă primele raze ale dimineții, înaintea altor țări, lucrurile nu stau deloc așa. Noua Zeelandă este statul unde se văd pentru prima dată razele soarelui în fiecare dimineață.

Se pare că denumirea de Țară a Soarelui Răsare este veche de sute de ani și a fost dată de conducătorii chinezi care numeau teritoriul de la est de țara lor „Originea Soarelui”. Denumirea cu pricina s-a păstrat până în zilele noastre.

Curiozități despre Japonia:

  • În Japonia, pisicile negre aduc noroc;
  • Familiile sinucigașilor din Japonia care aleg să sară în fața unui tren sunt nevoite să plătească daunele pentru întârzierea garniturii;
  • În Japonia, peste 50.000 de oameni au vârsta de peste 100 de ani;
  • Autoritățile japoneze nu au abolit pedeapsa cu moartea;
  • Japonia are peste 6800 de insule;
  • Japonia este singura țară din lume care a fost atacată cu o armă nucleară. S-a întâmplat în Al Doilea Război Mondial și atacatorul a fost Statele Unite ale Americii.

Foto: Pexels.com

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...