Ce i-a spus Albert Einstein lui Charlie Chaplin când l-a întâlnit?

17.06.2021
Ce i-a spus Albert Einstein lui Charlie Chaplin când l-a întâlnit?

Pe 2 februarie anul acesta s-au împlinit nouă decenii de la prima întâlnire a lui Albert Einstein cu Charlie Chaplin, doi dintre cei mai importanți oameni din perioada interbelică. Unul era cel mai mare actor de comedie din era filmului mut, iar celălalt unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.

Acea întâlnire avea să marcheze începutul unei prietenii pe cât de improbabile, pe atât de frumoasă între cei doi.

Ce i-a spus Albert Einstein când l-a întâlnit pe Charlie Chaplin?

Încă cetățean german la acea vreme, Einstein devenise celebru în întreaga lume după ce descoperise teoria relativității, descoperire care i-a adus în 1921 Premiul Nobel pentru Fizică.

Aflat în vizită la Los Angeles împreună cu soția sa Elsa Einstein, geniul fizicii a vizitat celebrele Universal Studios de la Los Angeles, ocazie cu care l-a cunoscut pe geniul filmului mult. Se spune că Chaplin a fost singura persoană de la Hollywood pe care Einstein a dorit să o cunoască.

Atunci când două genii din știință, arte sau literatură se întâlnesc, doar lucruri mărețe se întâmplă, iar întâlnirea dintre Einstein și Chaplin nu a făcut excepție de la regulă.

Charlie Chaplin i-a invitat pe Albert și Elsa Einstein la cină. Apoi, au mers împreună la premiera filmului City Lights (n.n. – Orașul Luminilor), pe care actorul l-a regizat și în care a interpretat rolul principal.

Au ajuns în fața cinematografului în aplauzele a mii de oameni. Mai puțin obișnuit cu ovațiile publice, renumitul fizician i-a spus noului său prieten:

„Ceea ce admir cel mai mult la arta ta este universalitatea ta. Nu spui nici măcar un cuvânt și totuși lumea te înțelege!”.

Replica pe care Charlie Chaplin i-a dat-o lui Einstein a fost pe măsură:

„Adevărat, însă faima ta este și mai mare! Toată lumea te admiră, chiar dacă nu înțelege nici un cuvânt din ceea ce spui”.

Foto: Wikipedia

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising