Curiozități despre Albert Einstein. De ce nu purta niciodată șosete?

01.04.2022
Curiozități despre Albert Einstein. De ce nu purta niciodată șosete?

Când spunem „geniu”, numele lui Albert Einstein vine adesea în mintea tuturor. Printre descoperirile sale cele mai populare se numără „Teoria relativității”, unul dintre principalele fundamente ale fizicii moderne.

El a dezvoltat, de asemenea, echivalența masă-energie sau E = mc2 , care este cea mai faimoasă ecuație din lume. Numeroasele descoperiri științifice ale lui Albert Einstein au schimbat modul în care oamenii văd universul și modul în care acesta funcționează.

Albert Einstein, geniul tuturor timpurilor

Albert Einstein s-a născut la 14 martie 1879 la Ulm, Württemberg, Germania. În 1896, acesta a intrat la Școala Politehnică Federală Elvețiană din Zurich, Elveția, pentru a obține o diplomă în predarea matematicii și fizicii. Avea doar 17 ani. În anul 1900, Einstein a primit diploma federală de predare.

Cu toate acestea, el a petrecut aproximativ doi ani istovitori încercând să-și găsească un loc de muncă ca profesor. Oricât de strălucitor și inteligent era, el încă se lupta să-și obțină un loc de muncă. În cele din urmă și-a găsit un post ca examinator de brevete la Oficiul Federal pentru Proprietate Intelectuală din Berna. Einstein a lucrat la biroul de brevete timp de șapte ani și a fost atât de eficient în slujba sa încât a avut timp să lucreze la descoperirile sale științifice în perioada în care era funcționar de brevete.

Ziua lui de naștere, 14 martie (3/14), este adesea sărbătorită ca „Ziua Pi”, deoarece poartă primele trei cifre ale constantei matematice pi (π).

De-a lungul vieții, Albert Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și 150 de lucrări neștiințifice. Lucrările lui au contribuit la descoperiri în domeniul energiei nucleare, electromagnetismului și mecanicii cuantice.

Când s-a născut, avea un cap mare, deformat, împreună cu un corp extrem de supraponderal. Acest lucru a provocat îngrijorare părinților săi, care erau îngroziți că ar putea fi deformat. La prima vedere, bunica lui a exclamat chiar că este „mult prea gras!” Medicul lui nu și-a făcut totuși griji prea mult pentru asta, iar capul său a început să capete o formă normală câteva săptămâni mai târziu, scrie Facts Net.

Una dintre cele mai interesante curiozități despre Einstein este că a avut întârzieri de limbaj. Părinții lui s-au îngrijorat că ar fi putut avea o dizabilitate mintală pentru că nu a vorbit până la vârsta de aproximativ patru ani. Din această cauză, teoreticianul social Thomas Sowell a folosit mai târziu termenul „sindrom Einstein” pentru a descrie copiii strălucitori care se confruntă și cu apariția târzie a limbajului.

Unul dintre multele obiceiuri ciudate ale lui Albert Einstein era faptul că nu-i plăcea să poarte șosete. Fizicianul era destul de mândru că nu a purtat niciodată șosete și a afirmat acest fapt în unele scrisori pe care le-a transmis cunoscuților. Când era tânăr, Einstein a descoperit că ori de câte ori purta șosete, degetul mare de la picior îi făcea întotdeauna găuri în șosete. Din acest motiv, a încetat să mai poarte șosete. A preferat să poarte sandale în loc de pantofi. Einstein a mai spus că uneori participa la ocazii importante purtând cizme înalte pentru a ascunde faptul că nu purta ciorapi.

Există o legendă urbană populară care spune că Albert Einstein a picat matematica când era tânăr, dar în cele din urmă a ajuns să fie un om de știință genial. Deși este o poveste inspiratoare, nu este una adevărată.

De fapt, a excelat atât în ​​matematică, cât și în fizică la o vârstă fragedă, învățând el însuși matematici mai complexe, cum ar fi geometria euclidiană și algebra, într-o singură vară. La doar 12 ani, Albert Einstein a descoperit și propria sa demonstrație a teoremei lui Pitagora și a stăpânit calculul la vârsta de 14 ani.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot
Unde este situat apendicele?
Unde este situat apendicele?
Cu toții am auzit de apendice și de problemele pe care acesta le poate cauza. Boala declanșată de acest organ se numește apendicită și apare în special la copii, fiind, cu alte cuvinte, o... citește tot