Ce lecție de viață i-a dat Albert Einstein unei femei de serviciu?

25.01.2021
Ce lecție de viață i-a dat Albert Einstein unei femei de serviciu?

În întreaga lume au fost oameni de succes, precum Albert Einstein care nu au vrut să se complice cu lucruri mărunte, cum ar fi alegerile vestimentare. Cu siguranță, fiecare dintre noi a avut un moment în care nu a fost preocupat de felul cum arată, ci de ceea ce poate transmite prin atitudine, comportament sau inteligență… sau nu!

Albert Einstein a fost unul dintre acei oameni care ar fi putut cumpăra mai multe variante ale aceluiași costum gri, astfel încât să nu trebuiască să piardă timpul în fiecare dimineață hotârându-se ce să poarte.

Oamenii, în general, pierd timp prețios din cauza unor griji banale, precum hainele potrivite, felul cum stă părul sau dacă pantofii sunt potriviți ținutei. Barack Obama este unul dintre oamenii de succes care își alocă timpul deciziilor importante:

„Veți vedea că port doar costume gri sau albastre. Încerc să reduc deciziile. Nu vreau să iau decizii cu privire la ceea ce mănânc sau ce port. Pentru că am prea multe alte decizii de luat”.

Ce lecție de viață i-a dat Einstein unei femei de serviciu?

Pe același principiu funcționa și marele geniu al omenirii, Albert Einstein. O povestioară draguță pe seama stilului vestimentar al acestuia ne poate pune pe toți pe gânduri.

Pe vremea când era student, el mergea la cursuri îmbrăcat în haine vechi și deloc îngrijite. Doamna de serviciu de la Universitate l-a oprit și l-a întrebat:

„-Domnule student, dar cum se poate să umblați așa de prost îmbrăcat? De ce nu vă luați haine mai bune?
– Ce rost ar avea, doamnă? Oricum nu mă cunoaște nimeni!”

Două decenii mai târziu, Einstein a câștigat un premiu Nobel și a devenit cunoscut în întreaga lume. Cum destinul îți rezervă cele mai mari suprize, geniul a fost nevoit să participe la o conferință care avea loc în fosta lui Universitate. După atâta vreme, stilul acestuia vestimentar a rămas neschimbat, iar pe holuri s-a întâlnit din nou cu aceeași doamnă de serviciu care l-a recunoscut și l-a întrebat:

„-Domnule Einstein, dumneavoastră, cel mai mare savant al lumii, îmbrăcat așa? De ce nu v-ați luat un costum bun?”
– La ce bun, dragă doamnă? Oricum mă știe deja toată lumea!”

Se pare că a doua soție a geniului a fost cea care l-a determinat să poarte aceleași costume în fiecare zi. Cu toate acestea, spre sfârșitul vieții sale, el a fost văzut foarte des purtând un hanorac de bumbac și sandale.

Albert Einstein nu este singura personalitate din lume care avea obiceiul de a ieși din casă în aceleași haine. Mulți oameni de succes din lume irosesc foarte puțin timp sau energie pentru a decide ce să poarte. De exemplu, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook a fost văzut de nenumărate ori purtând blugi, un tricou, ba chiar hanorace, indiferent la ce eveniment lua parte.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot