De ce a scos Einstein limba în celebra poză cu marele fizician?

06.08.2018
De ce a scos Einstein limba în celebra poză cu marele fizician?

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai deștepți oameni care au trăit vreodată. Fizicianul de origine evreiască, născut în Germania, este autorul teoriei relativității, una dintre cele mai importante teorii din toate timpurile. Fizicianul a fost fotografiat în dese rânduri, însă în memoria colectivă a rămas o fotografie în care Einstein scoate limba. Care este povestea din spatele acestui gest?

Poza a fost făcută la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit vârsta de 72 de ani. Se întâmpla în 1951, cu patru ani înainte ca Einstein să moară.

Conform presei de peste Ocean, petrecerea a fost organizată pe 14 martie 1951, în Clubul Princeton. Acolo, fizicianul l-a cunoscut e fotograful Arthur Sasse, căruia i-a permis să-l fotografieze. Arthur Sasse era și un mare fan al lui Einstein. Astfel că, la finele petrecerii pe când Einstein era deja în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă măcar o poză. Vizibil deranjat de rugămintea omului cu aparat, Albert Einstein a scos limba spre mașina de fotografiat chiar în momentul în care blitzul s-a activat.

Ce au pățit primele femei de la noi din țară care au purtat pantaloni?

La câteva zile după party, Arthur Sasse i-a trimis omului de știință fotografiile. Einstein a fost atât de mândru de ultimul instantaneu, încât l-a cerut în mai multe exemplare.

Fotografia originală în care fizicianul Einstein scoate limba a fost vândută pentru fabuloasa sumă de 72.300 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință. Fotograful Arthur Sasse a murit în 1975, la vârsta de 67 de ani.

Cine a fost Albert Einstein?

Conform WikipediaAlbert Einstein (1879-1955) a fost un fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. În anul 1921, lui Einstein i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.

Cum trăiau și cum dormeau țăranii români după anul 1800? Cu ce acopereau ferestrele?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot