Ce pățești dacă rămâi fără benzină în Germania? Cele mai ciudate reguli de circulație din lume

06.03.2023
Ce pățești dacă rămâi fără benzină în Germania? Cele mai ciudate reguli de circulație din lume

Șofatul nu este o activitate simplă, astfel că trebuie să existe tot felul de reguli de circulație pentru a avea un trafic cât mai fluid. Măsurile au rolul și de a preveni posibilele tragedii pe drumurile publice. Multe dintre aceste norme au la bază o activitate bine documentată, în schimb altele parcă nu au nicio logică.

Cele mai ciudate reguli de circulație din lume?

Regulile de circulație sunt general valabile și pot fi aplicate peste tot în lume. Cu toate acestea, în unele state au fost adăugate alte măsuri în funcție de specificul zonei. Astfel că, în Germania, este interzis prin lege să rămâi fără benzină sau motorină în mașină în timp ce ești în trafic. Persoanele care se află într-o astfel de situație, pe una dintre autostrăzi, vor fi amendate cu 70 de euro.

În Hawaii, pasagerii pot călători în bena unei camionete, fiind considerată o adevărată tradiție locală. Această regulă nu este însă acceptată și în celelalte state americane. În Japonia pasagerii pot ajunge la închisoare, dacă se află într-o mașină condusă de un șofer în stare de ebrietate. Tot în această țară, este obligatoriu ca autovehiculele să fie dotate corespunzător, pe timp de ploaie, cu apărătoare de noroi pentru a nu stropi pietonii.

În Elveția este interzis să îți speli mașina în fața casei. Măsura a fost luată pentru a preveni ca unele substanțe chimice să ajungă în rețeaua de apă publică. În Australia există o lege veche de 80 de ani care interzice să ai mai mult de 50 de kg de cartofi în autovehicul.

Toți șoferii din Thailanda nu au voie să conducă la bustul gol. Regula este valabilă și pentru turiști. Una dintre cele mai ciudate măsuri se află în China. Pentru ca o persoană să își poată înmatricula mașina, trebuie să joace înainte obligatoriu la loterie. În Emiratele Arabe Unite cămilele au prioritate în trafic. Ba mai mult, există poduri și pasaje speciale pentru acestea.

O mașină poate fi condusă fără asigurarea obligatorie în Africa de Sud, dacă nu a fost achiziționată cu împrumut de la bancă. Șoferii din Franța sunt obligați prin lege să aibă la ei propriul etilotest, în cazul în care sunt opriți de oamenii legii. Este interzis prin lege să bei la volan în Cipru, inclusiv apă sau alte băuturi răcoritoare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot