Ce pățești dacă rămâi fără benzină în Germania? Cele mai ciudate reguli de circulație din lume

06.03.2023
Ce pățești dacă rămâi fără benzină în Germania? Cele mai ciudate reguli de circulație din lume

Șofatul nu este o activitate simplă, astfel că trebuie să existe tot felul de reguli de circulație pentru a avea un trafic cât mai fluid. Măsurile au rolul și de a preveni posibilele tragedii pe drumurile publice. Multe dintre aceste norme au la bază o activitate bine documentată, în schimb altele parcă nu au nicio logică.

Cele mai ciudate reguli de circulație din lume?

Regulile de circulație sunt general valabile și pot fi aplicate peste tot în lume. Cu toate acestea, în unele state au fost adăugate alte măsuri în funcție de specificul zonei. Astfel că, în Germania, este interzis prin lege să rămâi fără benzină sau motorină în mașină în timp ce ești în trafic. Persoanele care se află într-o astfel de situație, pe una dintre autostrăzi, vor fi amendate cu 70 de euro.

În Hawaii, pasagerii pot călători în bena unei camionete, fiind considerată o adevărată tradiție locală. Această regulă nu este însă acceptată și în celelalte state americane. În Japonia pasagerii pot ajunge la închisoare, dacă se află într-o mașină condusă de un șofer în stare de ebrietate. Tot în această țară, este obligatoriu ca autovehiculele să fie dotate corespunzător, pe timp de ploaie, cu apărătoare de noroi pentru a nu stropi pietonii.

În Elveția este interzis să îți speli mașina în fața casei. Măsura a fost luată pentru a preveni ca unele substanțe chimice să ajungă în rețeaua de apă publică. În Australia există o lege veche de 80 de ani care interzice să ai mai mult de 50 de kg de cartofi în autovehicul.

Toți șoferii din Thailanda nu au voie să conducă la bustul gol. Regula este valabilă și pentru turiști. Una dintre cele mai ciudate măsuri se află în China. Pentru ca o persoană să își poată înmatricula mașina, trebuie să joace înainte obligatoriu la loterie. În Emiratele Arabe Unite cămilele au prioritate în trafic. Ba mai mult, există poduri și pasaje speciale pentru acestea.

O mașină poate fi condusă fără asigurarea obligatorie în Africa de Sud, dacă nu a fost achiziționată cu împrumut de la bancă. Șoferii din Franța sunt obligați prin lege să aibă la ei propriul etilotest, în cazul în care sunt opriți de oamenii legii. Este interzis prin lege să bei la volan în Cipru, inclusiv apă sau alte băuturi răcoritoare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot