Cine este omul care a trăit fără inimă și puls?

24.05.2023
Cine este omul care a trăit fără inimă și puls?

Corpul uman este un ansamblu în care toate componentele funcționează simultan. Fiecare organ, țesut sau celulă îndeplinește un rol specific, lucrând împreună pentru a pune în funcțiune organismul. Evoluția medicinei a dus la dezvoltarea intervențiilor chirurgicale, astfel încât un organ sau chiar mai multe pot fi îndepărtate, iar corpul tot să funcționeze. Un caz mai puțin comun este al unui om care a trăit fără inimă și fără puls. Cum este posibil?

Cum există viață fără inimă și puls?

inimă

Craig Lewis, un cetățean din Statele Unite ale Americii se poate mândri cu faptul că a intrat în istorie ca fiind un om care a trăit fără puls. În anul 2011, acesta suferea de o afecțiune rară a inimii și se afla pe patul de moarte. Complicațiile medicale nu îi permiteau instalarea unui dispozitiv cardiac.

Doi doctori curajoși au propus instalarea unui aparat cardiac menit să realizeze un „flux continuu”, care permitea circularea sângelui fără a avea puls în organism. După ce au înlăturat inima pacientului, doctorii au instalat dispozitivul, iar a doua zi, Craig Lewis vorbea și era în picioare.

Aparatul medical a funcționat impresionant de bine, realizându-se astfel mai multe documentare despre această situație. Craig Lewis a fost singurul bărbat din lume care a trăit fără inimă și puls. Cu toate acestea, complicațiile medicale s-au împrăștiat în tot corpul, atacându-i rinichii și ficatul. Din păcate, Craig s-a stins din viață în aprilie 2011, la scurt timp după implantarea dispozitivului inovator.

Care sunt cele mai importante organe ale corpului?

În corpul uman există aproximativ 78 de organe, fiecare cu o funcție bine stabilită. Acest număr include limba, stomacul, tiroida, uretra sau pancreasul. Cu toate acestea, viața nu poate exista fără anumite organe:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot