E adevărat că armata australiană a pierdut un război cu păsările Emu?

Claudiu Petrișor
12.12.2019
E adevărat că armata australiană a pierdut un război cu păsările Emu?

Sunt puţine naţiunile care se pot lăuda cu „performanţa” de a fi purtat un război contra animalelor. Armata australiană face parte din categoria forţelor militare care s-au luptat cu păsările Emu. Mai rău însă, păsările au ieşit triumfătoare.

În anul 1932, sătui până peste cap de distrugerile pe care le provocau culturilor păsările Emu (păsări alergătoare de talie mare), fermierii australieni au apelat la ajutorul armatei pentru a elimina o parte din cele 20.000 de necuvântătoare.

Armata australiană a trimis o divizie de luptători din Royal Australian Artillery. Înarmaţi cu doua mitraliere grele Lewis si aproximativ 10.000 de role de munitie, soldaţii aveau de gând să rezolve problema în câteva zile. Numai că, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Păsările aveau un sistem de apărere bine pus la punct: fugeau la cel mai mic zgomot. În plus, păsările atingeau viteze de 50 de km/h şi se îndepărtau repede de bătaia puştilor armatei australiene.

Timp de patru zile de „conflict”, divizia de luptători a consumat aproape toata muniţia. Bilanţul victimelor? 10 exemplare.

Când şi-au dat seama de penibilul situaţiei, reprezentanţii Ministerului Apărării au decis să abandoneze misiunea. Ce titrau ziarele australiene ale vremii: „Armata Australiei a pierdut războiul cu păsările Emu”.

Curiozităţi despre păsările Emu:

Foto: Medium.com

 

Tags:
loading...
Inchide