Cum arată ouăle păsării Emu? Sunt mari cât 10 ouă de găină!

29.12.2023
Cum arată ouăle păsării Emu? Sunt mari cât 10 ouă de găină!

În peisajul vast al Australiei, locul unde natura ne surprinde mereu, se află o pasăre impresionantă, denumită emu, care a captivat și inimile crescătorilor din România datorită oului său unic de culoare verde intens. Când vine vorba de Australia toată lumea se gândește la canguri și puțini știu despre această pasăre.

Emu, o pasăre unică

Cu o înălțime ce variază între 1,5 și 2 metri și o greutate care atinge maxim 60 de kilograme, emu este a doua cea mai mare pasăre din lume, după struțul african. Deși este cunoscută și sub denumirea de struț australian, această pasăre are multe secrete fascinante care o diferențiază de alte specii.

Potrivit ornitologilor, emu pune în scenă un spectacol biologic deosebit în timpul perioadei de reproducere, care se întinde din decembrie până în ianuarie. Femelele depun ouă verzi, cu o lungime impresionantă de 13 centimetri și o greutate care poate ajunge la 600 – 700 de grame, echivalentul a 10 – 12 ouă de găină obișnuite.

Trebuie precizat însă că adevăratul miracol începe odată cu incubarea. Masculul se asigură că ouăle sunt în siguranță, stând în cuib timp de până la 50 de zile, chiar și fără apă sau hrană. Această dedicare duce la o pierdere de greutate semnificativă, dar recompensa vine sub forma de pui sănătoși și robusti.

Carnea de emu conține foarte puțin colesterol

Mai mult decât o simplă sursă de hrană, emu oferă și beneficii nutriționale de excepție. Carnea sa, apreciată pentru conținutul său scăzut de grăsimi și colesterol, are un gust delicat, asemănător cu cel al vitei. Dar surpriza nu se oprește aici; uleiul de emu este un adevărat elixir pentru piele, fiind recunoscut în medicina alternativă pentru proprietățile sale terapeutice uimitoare.

Pe piața din România, oul de emu are prețuri care variază între 80 și 250 de lei, în funcție de destinația sa: consum, incubare sau artă. Aceste ouă sunt adevărate bombe nutritive, bogate în fosfor, fier și vitamine esențiale, care pot transforma o simplă omletă într-o experiență culinară de neuitat.

În concluzie, emu, cu oul său verde și proprietățile sale uimitoare, nu este doar o pasăre, dar și o comoară biologică și culturală, reprezentând un fascinant amestec de frumusețe, utilitate și mister.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot