Cât timp se pot ține ouăle în frigider înainte să fie consumate?

19.06.2023
Cât timp se pot ține ouăle în frigider înainte să fie consumate?

Ouăle sunt alimente care fac parte, mai mult sau mai puțin, din dieta zilnică a oamenilor. Fierte, poșate, omletă sau ochiuri, ouăle sunt delicioase și se găsesc în mai toate frigiderele oamenilor. Fie că sunt de găină, rață sau chiar de gâscă acestea trebuie consumate într-un anumit interval de timp pentru a nu deveni periculoase pentru organism. Cât timp se pot ține ouăle în frigider înainte de a fi consumate?

Cât timp se țin ouăle în frigider?

ouăle

Ouăle sunt considerate a fi un aliment popular, versatil și sunt consumate în întreaga lume sub diverse forme. Sănătoase, pline de vitamine, proteine și nutrienți esențiali, ouăle pot deveni periculoase dacă nu sunt consumate într-un anumit interval de timp. Păstrarea lor în frigider a devenit o practică obișnuită pentru oameni, în încercarea de a le menține proaspete și calitative.

Conform specialiștilor, ouăle pot fi depozitate corect pentru o perioadă de 3-5 săptămâni. Trebuie păstrate în ambalajul original sau într-un suport de ouă, ferite de alimente cu mirosuri puternice, precum ceapa sau usturoiul.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de ouă au aceeași perioadă de valabilitate. Dacă ouăle de găină pot fi depozitate pentru 3-5 săptămâni, cele de rață pot ajunge chiar și la 4-6 săptămâni. În timp ce, ouăle de gâscă, având o coajă mai groasă, pot depăși 5 săptămâni.

Dacă în schimb vrei să depozitezi ouă fierte, este bine de știut că acestea nu trebuie să depășească un interval de o săptămână. În cazul unor mirosuri neplăcute sau chiar mucegai, acestea trebuie aruncate imediat.

Cum se verifică prospețimea acestora?

Rețelele sociale au fost împânzite de videoclipuri în ultimii ani cu teste de prospețime a ouălor. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca acestea să nu fie spălate înainte de a fi depozitate. În cazul îndoielilor în privința prospețimii, este mai bine să fie aruncat decât să riscați o intoxicație alimentară.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot