Ou poșat. Ce înseamnă ouă poșate?

08.07.2022
Ou poșat. Ce înseamnă ouă poșate?

Un ou conține o varietate de factori nutritivi care sunt asimilați ușor de organism. Acesta se poate consuma fiert sau făcut omletă. Însă ce înseamnă mai exact un ou poșat? Cum se prepară?

Ouăle sunt considerate alimente minune, în special datorită a două substanțe numite „colina” şi „inozitolul”, care ajută la funcţionarea sistemului nervos şi a creierului. Specialiștii în sănătate susțin că omul poate consuma câte ouă dorește într-o zi, însă doar dacă are o dietă sănătoasă şi echilibrată (fără grăsimi saturate).

Cum pregătești un ou poșat?

Ouăle fierte sau ouăle poșate sunt cele în apă încălzită la o temperatură ușor sub punctul de fierbere. Există mai multe metode de a le găti. Oul poate fi păstrat în coajă și introdus în apă încălzită. Apa trebuie să fie doar ușor în fierbere în timp ce oul este gătit.

O altă modalitate este ca oul să fie spart și aruncat în apa caldă pentru a fierbe fără a fi ținut în coajă. Pentru ca albușul să rămână ferm, se adaugă în apă puțin oțet, suc de lămâie sau sare. Oțetul și sarea pot fi, de asemenea, adăugate împreună în apă. De asemenea, pentru se poate pune oul într-o tigaie sau vas de poșat ouă, înconjurat de apă sub sau în jurul vasului.

În România, mulți oameni spun la ouă poșate „ouă ochiuri”. Cu toate acestea, mulți dintre noi, pregătim ouăle ochiuri în ulei, însă potrivit site-ului Rețete Practice, acestea se pot prepara respectând următorii pași:

  1. Într-un vas de 1,5 litri se pune la fiert apă aproximativ trei sferturi din oală. Se adaugă oțet pentru a împiedica albușul să se separe de gălbenuș. Sunt suficiente două linguri de oțet.
  2. Apa trebuie să ajungă la punctul de fierbere.
  3. Se adaugă oul în apa fierbinte. Atenție, nu trebuie să clocotească. Sunt suficiente patru minute de fierbere, fără a fi mișcat. Dacă totuși acesta ajunge pe fundul vasului, atunci se poate muta cu grijă.

Poftă mare!

Specialiștii în sănătate nu recomandă consumul de ouă seara, fiindcă se digeră mai greu. Cu toate acestea, ele pot fi consumate la ore târzii doar dacă sunt mâncate cu minim 2 ore înainte de a te culca. Așadar, ouăle sunt sănătoase dacă sunt consumate cum trebuie și nu asociate cu brânză sau bacon.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs este o anomalie a naturii: se naște mai mic decât o chiflă. Discrepanța de mărime dintre mamă și pui este uimitoare. O ursoaică matură poate cântări 200-300 de kilograme, dar... citește tot
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Cine nu a văzut măcar o dată un copil călărind porcul abia tăiat în gospodărie? Conform unei tradiții întâlnită des în satele românești, copiii se pozează călare pe porc, ca să fie... citește tot
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
În luna mai 2021, casa de licitații Art-Rite din Milano a găzduit unul dintre cele mai bizare și controversate evenimente din istoria artei moderne. Artistul italian Salvatore Garau, în vârstă... citește tot