Ou poșat. Ce înseamnă ouă poșate?

08.07.2022
Ou poșat. Ce înseamnă ouă poșate?

Un ou conține o varietate de factori nutritivi care sunt asimilați ușor de organism. Acesta se poate consuma fiert sau făcut omletă. Însă ce înseamnă mai exact un ou poșat? Cum se prepară?

Ouăle sunt considerate alimente minune, în special datorită a două substanțe numite „colina” şi „inozitolul”, care ajută la funcţionarea sistemului nervos şi a creierului. Specialiștii în sănătate susțin că omul poate consuma câte ouă dorește într-o zi, însă doar dacă are o dietă sănătoasă şi echilibrată (fără grăsimi saturate).

Cum pregătești un ou poșat?

Ouăle fierte sau ouăle poșate sunt cele în apă încălzită la o temperatură ușor sub punctul de fierbere. Există mai multe metode de a le găti. Oul poate fi păstrat în coajă și introdus în apă încălzită. Apa trebuie să fie doar ușor în fierbere în timp ce oul este gătit.

O altă modalitate este ca oul să fie spart și aruncat în apa caldă pentru a fierbe fără a fi ținut în coajă. Pentru ca albușul să rămână ferm, se adaugă în apă puțin oțet, suc de lămâie sau sare. Oțetul și sarea pot fi, de asemenea, adăugate împreună în apă. De asemenea, pentru se poate pune oul într-o tigaie sau vas de poșat ouă, înconjurat de apă sub sau în jurul vasului.

În România, mulți oameni spun la ouă poșate „ouă ochiuri”. Cu toate acestea, mulți dintre noi, pregătim ouăle ochiuri în ulei, însă potrivit site-ului Rețete Practice, acestea se pot prepara respectând următorii pași:

  1. Într-un vas de 1,5 litri se pune la fiert apă aproximativ trei sferturi din oală. Se adaugă oțet pentru a împiedica albușul să se separe de gălbenuș. Sunt suficiente două linguri de oțet.
  2. Apa trebuie să ajungă la punctul de fierbere.
  3. Se adaugă oul în apa fierbinte. Atenție, nu trebuie să clocotească. Sunt suficiente patru minute de fierbere, fără a fi mișcat. Dacă totuși acesta ajunge pe fundul vasului, atunci se poate muta cu grijă.

Poftă mare!

Specialiștii în sănătate nu recomandă consumul de ouă seara, fiindcă se digeră mai greu. Cu toate acestea, ele pot fi consumate la ore târzii doar dacă sunt mâncate cu minim 2 ore înainte de a te culca. Așadar, ouăle sunt sănătoase dacă sunt consumate cum trebuie și nu asociate cu brânză sau bacon.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot