Ou poșat. Ce înseamnă ouă poșate?

08.07.2022
Ou poșat. Ce înseamnă ouă poșate?

Un ou conține o varietate de factori nutritivi care sunt asimilați ușor de organism. Acesta se poate consuma fiert sau făcut omletă. Însă ce înseamnă mai exact un ou poșat? Cum se prepară?

Ouăle sunt considerate alimente minune, în special datorită a două substanțe numite „colina” şi „inozitolul”, care ajută la funcţionarea sistemului nervos şi a creierului. Specialiștii în sănătate susțin că omul poate consuma câte ouă dorește într-o zi, însă doar dacă are o dietă sănătoasă şi echilibrată (fără grăsimi saturate).

Cum pregătești un ou poșat?

Ouăle fierte sau ouăle poșate sunt cele în apă încălzită la o temperatură ușor sub punctul de fierbere. Există mai multe metode de a le găti. Oul poate fi păstrat în coajă și introdus în apă încălzită. Apa trebuie să fie doar ușor în fierbere în timp ce oul este gătit.

O altă modalitate este ca oul să fie spart și aruncat în apa caldă pentru a fierbe fără a fi ținut în coajă. Pentru ca albușul să rămână ferm, se adaugă în apă puțin oțet, suc de lămâie sau sare. Oțetul și sarea pot fi, de asemenea, adăugate împreună în apă. De asemenea, pentru se poate pune oul într-o tigaie sau vas de poșat ouă, înconjurat de apă sub sau în jurul vasului.

În România, mulți oameni spun la ouă poșate „ouă ochiuri”. Cu toate acestea, mulți dintre noi, pregătim ouăle ochiuri în ulei, însă potrivit site-ului Rețete Practice, acestea se pot prepara respectând următorii pași:

  1. Într-un vas de 1,5 litri se pune la fiert apă aproximativ trei sferturi din oală. Se adaugă oțet pentru a împiedica albușul să se separe de gălbenuș. Sunt suficiente două linguri de oțet.
  2. Apa trebuie să ajungă la punctul de fierbere.
  3. Se adaugă oul în apa fierbinte. Atenție, nu trebuie să clocotească. Sunt suficiente patru minute de fierbere, fără a fi mișcat. Dacă totuși acesta ajunge pe fundul vasului, atunci se poate muta cu grijă.

Poftă mare!

Specialiștii în sănătate nu recomandă consumul de ouă seara, fiindcă se digeră mai greu. Cu toate acestea, ele pot fi consumate la ore târzii doar dacă sunt mâncate cu minim 2 ore înainte de a te culca. Așadar, ouăle sunt sănătoase dacă sunt consumate cum trebuie și nu asociate cu brânză sau bacon.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot