De ce țin unii oameni medicamentele în frigider?

18.07.2023
De ce țin unii oameni medicamentele în frigider?

Medicamentele sunt trucul de urgență la care apelăm în momentul în care nu ne simțim bine. Fie că sunt sub formă de pastile, creme, siropuri sau prafuri, medicamentele trebuie depozitate într-un mediu propice. De ce unii oameni aleg să le depoziteze în frigider? Ce spun doctorii?

Unde trebuie ținute medicamentele?

medicamentele

De câte ori nu s-a întâmplat să vizitezi o rudă sau un prieten și ai văzut că ține în frigider medicamente? De fiecare dată primul răspuns primit sigur a fost „așa trebuie”. În acest articol vom afla modul în care trebuie depozitate medicamentele și dacă are importanță dacă sunt puse în frigider.

În mod natural, există indicații ca anumite medicamente să fie păstrate la temperaturi scăzute. Spre exemplu, insulina, un tratament important pentru sănătate care trebuie să fie depozitat în frigider. Cel mai important este să se citească condițiile de pe ambalaje. Sunt medicamente care trebuie păstrate în frigider, dar și altele care pot fi pur și simplu puse în dulap, ferite de razele soarelui.

După condițiile de păstrare, medicamentele se împart în trei categorii:

Se poate degrada produsul. Faci mai puțină insulină, să zicem, dar uneori, la temperaturi mai înalte, se degradează în produși toxici anumite medicamente, explică farmacistul Ion Dogaru.

Astfel că, medicamentele care trebuie neapărat să fie depozitate în frigider sunt:

Înainte de a fi comercializate, acestea sunt supuse mai multor teste specifice, pentru a se garanta stabilitatea produsului pentru o anumită perioadă. Medicamentele nu trebuie ținute la rece, dacă instrucțiunile de pe ambalaj nu indică această condiție.

Ce remedii au fost inventate în România?

Industria medicamentelor este una cu tradiție în România. Țara noastră a oferit lumii mai mulți specialiști care au dezvoltat tot felul de tratamente.

Foto: spynews.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot