Crema pentru reumatism – un aliat împotriva durerilor

27.09.2021
Crema pentru reumatism – un aliat împotriva durerilor

Libertatea de mișcare este cu adevărat prețuită în momentul în care durerile articulare își fac simțită prezența. Majoritatea oamenilor apelează la un specialist abia atunci când efortul cotidian devine o corvoadă. Deoarece nu s-a descoperit încă leacul împotriva bolilor reumatice, este indicat să fii precaut și să previi agravarea acestora. Crema pentru reumatism este cel mai folosit produs în acest scop, fiind foarte eficientă atunci când se administrează încă de la primele simptome.

Cum se manifestă și care sunt tratamentele pentru afecțiuni reumatice, vei afla în cele ce urmează.

Simptomele reumatismului și problemelor cu articulațiile

Studiile arată că există simptome diferite ale bolilor reumatice. Însă, deși sunt numeroase, este posibil să suferi de o astfel de boală dacă prezinți:

Este recomandat să acționezi de la primele semne pentru a evita agravarea tulburărilor articulare sau reumatice. Dintre tratamentele pentru reumatism, crema Deep Blue de la Doterra, disponibilă pe Planteco.ro ar trebui să fie nelipsite din casa ta dacă ai predispoziție genetică pentru astfel de boli sau dacă activitatea zilnică poate duce la o asemenea consecință. Aceasta are numeroase întrebuințări, fiind un puternic analgezic și antiinflamator.

Ce alte tratamente pentru afecțiuni reumatice mai poți găsi?

Există o mulțime de tratamente pentru afecțiuni reumatice pe piața farmaceutică. Toate promit calmarea durerii și ameliorarea simptomelor, însă răspunsul pacienților la acestea variază de la o persoană la alta.

Fie că vorbim despre boli inflamatorii sau nu, durerea poate fi ținută sub control prin tratament medicamentos intern (antiinflamatoare, analgezice, medicamente modificatoare de boală, etc) sau tratament medicamentos extern (crema pentru reumatism sau geluri special destinate), în funcție de simptome și cât de avansată este tulburarea.

Pe lângă toate acestea, sunt și metode alternative de tratare a reumatismului precum: fizioterapia, balneoterapia, electroterapia, termoterapia sau crioterapia.

Pentru rezultate optime, apelează întotdeauna la un specialist atunci când alegi tehnicile de vindecare alternativă.

Sfaturi utile pentru evitarea bolilor reumatice

Unul dintre factorii care determină apariția reumatismului sau îi favorizează evoluția este surplusul de greutate. Din acest motiv, este foarte important să acorzi o atenție sporită dietei alimentare. Făcând unele modificări în alimentație, poți preveni afecțiunile reumatice sau poți reduce severitatea simptomelor.

Iată câteva sugestii de în acest sens:

  1. Mănâncă mai mult pește gras. Peștele conține mari cantități de acizi grași Omega-3, nutrimente esențiale pentru multe funcții din corp, fiind totodată agenți antiinflamatori. Studiile arată căgrupurile de persoane care consumă mari cantități de alimente bogate in Omega-3 au o incidență mai mică a bolilor inflamatorii. 
  2. Evită zaharul alb, faina rafinată, alimentele sărate și pe cele picanteAcestea au un conținut acid și pot agrava simptomele bolilor reumatice.
  3. Renunță la fumat. Fumatul reduce eficacitatea anumitor medicamente și poate cauza simptome mai severe.
  4. Redu cantitatea de alcool și cafea. Evită consumul de cofeină și de alcool deoarece acestea pot înrăutăți simptomele bolilor reumatice.
  5. Fă activități fizice moderate– Cele mai bune activități sunt cele care nu îți agravează simptomele și care nu îți provoacă durere în timp ce le faci, precum: mersul alert (plimbările prin parc), mersul pe bicicletă, înotul.
  6. Diminuează stresul. Stresul este factorul principal care intensifică reumatismul. Folosește tehnici de relaxare precum respirația profundă sau meditația.
  7. Dormi suficient. Somnul este esențial pentru sănătatea ta fizică și mintală. Dacă ai tulburări de somn și îți este greu să adormi, poți încerca remedii naturiste, precum uleiurile esențiale sau poți discuta cu un medic atunci când problema este persistentă.
  8. Evită condițiile climaterice extremeDaca suferi de boli reumatice, este important să eviți condițiile termice extreme, atât frigul cât și căldura.

Fii precaut și atent cu sănătatea ta! Alege din timp cele mai potrivite tratamente pentru afecțiunile tale și vei reduce riscul agravării bolilor

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot