De ce este păcat să depui efort duminica?

24.10.2022
De ce este păcat să depui efort duminica?

Religia este un punct cheie în societate. Încă din epoca strămoșească, cultul religios a ajutat omenirea să evolueze. Cu toate că au existat și momente în care Biserica s-a opus anumitor schimbări de paradigmă, creștinismul rămâne o bază în viața omului. Regulile bisericești sunt multe și diferite, unele care sunt respectate cu sfințenie, iar altele care sunt trecute cu vederea. În cazul ortodocșilor a depune efort în ziua sfântă de Duminică este considerat un păcat. Care este explicația?

În cât timp a creat Dumnezeu lumea?

efort

Biblia este cartea sfântă, în care sunt relatate toate poveștile, faptele, rugăciunile. Începutul Noului Testament ne prezintă capitolul Genezei sau „Bereishit”. Limbajul cărții relevă că Lumea a fost creată de Dumnezeu într-un interval de 6 zile, iar în cea de-a 7 S-a odihnit.

„Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.” – Geneza 1.5

„Apoi Dumnezeu a zis: >” – Geneza 1.26

Întreaga lucrare este finalizată pe parcursul a 6 zile, în intervale egale de 24 ore. La final Dumnezeu declară că este foarte bună.

De ce este păcat să depui efort duminica?

Săptămâna este compusă din 7 zile. De regulă, intervalul Luni-Vineri este destinat muncilor, iar Sâmbăta și Duminica sunt zilele de curățenie, de a face mâncare și odihnă. Biblie spune că în Ziua a 7-a din Creație, Dumnezeu S-a odihnit. Conform „Exodul 20.8-11”, Dumnezeu nu indica că era obosit, ci doar că lucrarea a fost finalizată.

Ultima zi a săptămânii este respectată cu strictețe de către credincioși. În această zi se spune că nu este bine să speli, să faci curățenie sau mâncare. Odihna și rugăciunea trebuie să fie principalele activități ale zile, pentru a-L sluji corect pe Dumnezeu.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot