De ce este păcat să depui efort duminica?

24.10.2022
De ce este păcat să depui efort duminica?

Religia este un punct cheie în societate. Încă din epoca strămoșească, cultul religios a ajutat omenirea să evolueze. Cu toate că au existat și momente în care Biserica s-a opus anumitor schimbări de paradigmă, creștinismul rămâne o bază în viața omului. Regulile bisericești sunt multe și diferite, unele care sunt respectate cu sfințenie, iar altele care sunt trecute cu vederea. În cazul ortodocșilor a depune efort în ziua sfântă de Duminică este considerat un păcat. Care este explicația?

În cât timp a creat Dumnezeu lumea?

efort

Biblia este cartea sfântă, în care sunt relatate toate poveștile, faptele, rugăciunile. Începutul Noului Testament ne prezintă capitolul Genezei sau „Bereishit”. Limbajul cărții relevă că Lumea a fost creată de Dumnezeu într-un interval de 6 zile, iar în cea de-a 7 S-a odihnit.

„Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.” – Geneza 1.5

„Apoi Dumnezeu a zis: >” – Geneza 1.26

Întreaga lucrare este finalizată pe parcursul a 6 zile, în intervale egale de 24 ore. La final Dumnezeu declară că este foarte bună.

De ce este păcat să depui efort duminica?

Săptămâna este compusă din 7 zile. De regulă, intervalul Luni-Vineri este destinat muncilor, iar Sâmbăta și Duminica sunt zilele de curățenie, de a face mâncare și odihnă. Biblie spune că în Ziua a 7-a din Creație, Dumnezeu S-a odihnit. Conform „Exodul 20.8-11”, Dumnezeu nu indica că era obosit, ci doar că lucrarea a fost finalizată.

Ultima zi a săptămânii este respectată cu strictețe de către credincioși. În această zi se spune că nu este bine să speli, să faci curățenie sau mâncare. Odihna și rugăciunea trebuie să fie principalele activități ale zile, pentru a-L sluji corect pe Dumnezeu.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot