În ce cred Martorii lui Iehova?

15.05.2023
În ce cred Martorii lui Iehova?

Martorii lui Iehova sunt o confesiune creștină care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Credința lor este diferită față de creștinismul clasic și se bazează pe interpretarea proprie a textelor biblice. Această organizație religioasă numără la nivel mondial aproximativ 9 milioane de membri, iar în România sunt circa 40.000 de adepți, potrivit datelor oficiale făcute publice în anul 2019.

Martorii lui Iehova și credințele lor

Conducerea acestei confesiuni religioase este asigurată de un grup de bărbați, cu sediul în New York, Statele Unite ale Americii. Credința lor are la bază ideea că distrugerea lumii este iminentă, iar actualul sistem social și de valori va fi înlocuit cu Regatul lui Dumnezeu.

Nu cred în Trinitate

Martorii lui Iehova cred într-un singur Dumnezeu, pe care l-au numit Iehova, fiind considerat creatorul Universului. Pentru adepții acestei religii, Trinitatea creștină nu există, adică Tatăl, făcătorul lumii, Fiul, mântuitorul lumii, iar Duhul Sfânt, dătătorul de viață a lumii.

Martorii lui Iehova sunt cunoscuți în întreaga lume pentru faptul că refuză să îndeplinească serviciul militar, acolo unde statul o cere, și nu sunt de acord nici cu transfuziile de sânge. Totodată, ei nu sărbătoresc Paștele, Crăciunul, zilele de naștere sau alte obiceiuri, fiind considerate tradiții păgâne.

Biblia reprezintă cartea supremă pentru Martorii lui Iehova în materie de credință și moralitate. Iisus Hristos este văzut că fiul lui Dumnezeu și prima creație a acestuia. Adepții acestei confesiuni nu sunt de acord cu nemurirea sufletului și nu cred în Iad, în schimb consideră că societatea actuală se află sub influența lui Satan.

Sufletul care păcătuiește, acela va muri – (Ezechiel 18:20).

Drept urmare, în viitorul apropiat va avea loc o luptă între bine și rău. După Armaghedon, va fi instaurată Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ timp de 1.000 de ani, perioadă în care vor avea loc Învierea și Judecata. Numărul celor care vor merge în Rai este limitat la 144.000 de oameni, care au fost aleși de Dumnezeu pentru a fi cu Iisus Hristos.

Toți cei din mormintele de amintire vor auzi glasul și vor ieși afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieții, iar cei care au practicat lucruri rele pentru o înviere a judecății.

Trebuie precizat că există unele diferențe între credințele Martorilor lui Iehova și cele ale altor ramuri ale creștinismului, iar unele principii religioase se bat cap în cap.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot