În ce cred Martorii lui Iehova?

15.05.2023
În ce cred Martorii lui Iehova?

Martorii lui Iehova sunt o confesiune creștină care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Credința lor este diferită față de creștinismul clasic și se bazează pe interpretarea proprie a textelor biblice. Această organizație religioasă numără la nivel mondial aproximativ 9 milioane de membri, iar în România sunt circa 40.000 de adepți, potrivit datelor oficiale făcute publice în anul 2019.

Martorii lui Iehova și credințele lor

Conducerea acestei confesiuni religioase este asigurată de un grup de bărbați, cu sediul în New York, Statele Unite ale Americii. Credința lor are la bază ideea că distrugerea lumii este iminentă, iar actualul sistem social și de valori va fi înlocuit cu Regatul lui Dumnezeu.

Nu cred în Trinitate

Martorii lui Iehova cred într-un singur Dumnezeu, pe care l-au numit Iehova, fiind considerat creatorul Universului. Pentru adepții acestei religii, Trinitatea creștină nu există, adică Tatăl, făcătorul lumii, Fiul, mântuitorul lumii, iar Duhul Sfânt, dătătorul de viață a lumii.

Martorii lui Iehova sunt cunoscuți în întreaga lume pentru faptul că refuză să îndeplinească serviciul militar, acolo unde statul o cere, și nu sunt de acord nici cu transfuziile de sânge. Totodată, ei nu sărbătoresc Paștele, Crăciunul, zilele de naștere sau alte obiceiuri, fiind considerate tradiții păgâne.

Biblia reprezintă cartea supremă pentru Martorii lui Iehova în materie de credință și moralitate. Iisus Hristos este văzut că fiul lui Dumnezeu și prima creație a acestuia. Adepții acestei confesiuni nu sunt de acord cu nemurirea sufletului și nu cred în Iad, în schimb consideră că societatea actuală se află sub influența lui Satan.

Sufletul care păcătuiește, acela va muri – (Ezechiel 18:20).

Drept urmare, în viitorul apropiat va avea loc o luptă între bine și rău. După Armaghedon, va fi instaurată Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ timp de 1.000 de ani, perioadă în care vor avea loc Învierea și Judecata. Numărul celor care vor merge în Rai este limitat la 144.000 de oameni, care au fost aleși de Dumnezeu pentru a fi cu Iisus Hristos.

Toți cei din mormintele de amintire vor auzi glasul și vor ieși afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieții, iar cei care au practicat lucruri rele pentru o înviere a judecății.

Trebuie precizat că există unele diferențe între credințele Martorilor lui Iehova și cele ale altor ramuri ale creștinismului, iar unele principii religioase se bat cap în cap.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot