În ce cred Martorii lui Iehova?

15.05.2023
În ce cred Martorii lui Iehova?

Martorii lui Iehova sunt o confesiune creștină care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Credința lor este diferită față de creștinismul clasic și se bazează pe interpretarea proprie a textelor biblice. Această organizație religioasă numără la nivel mondial aproximativ 9 milioane de membri, iar în România sunt circa 40.000 de adepți, potrivit datelor oficiale făcute publice în anul 2019.

Martorii lui Iehova și credințele lor

Conducerea acestei confesiuni religioase este asigurată de un grup de bărbați, cu sediul în New York, Statele Unite ale Americii. Credința lor are la bază ideea că distrugerea lumii este iminentă, iar actualul sistem social și de valori va fi înlocuit cu Regatul lui Dumnezeu.

Nu cred în Trinitate

Martorii lui Iehova cred într-un singur Dumnezeu, pe care l-au numit Iehova, fiind considerat creatorul Universului. Pentru adepții acestei religii, Trinitatea creștină nu există, adică Tatăl, făcătorul lumii, Fiul, mântuitorul lumii, iar Duhul Sfânt, dătătorul de viață a lumii.

Martorii lui Iehova sunt cunoscuți în întreaga lume pentru faptul că refuză să îndeplinească serviciul militar, acolo unde statul o cere, și nu sunt de acord nici cu transfuziile de sânge. Totodată, ei nu sărbătoresc Paștele, Crăciunul, zilele de naștere sau alte obiceiuri, fiind considerate tradiții păgâne.

Biblia reprezintă cartea supremă pentru Martorii lui Iehova în materie de credință și moralitate. Iisus Hristos este văzut că fiul lui Dumnezeu și prima creație a acestuia. Adepții acestei confesiuni nu sunt de acord cu nemurirea sufletului și nu cred în Iad, în schimb consideră că societatea actuală se află sub influența lui Satan.

Sufletul care păcătuiește, acela va muri – (Ezechiel 18:20).

Drept urmare, în viitorul apropiat va avea loc o luptă între bine și rău. După Armaghedon, va fi instaurată Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ timp de 1.000 de ani, perioadă în care vor avea loc Învierea și Judecata. Numărul celor care vor merge în Rai este limitat la 144.000 de oameni, care au fost aleși de Dumnezeu pentru a fi cu Iisus Hristos.

Toți cei din mormintele de amintire vor auzi glasul și vor ieși afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieții, iar cei care au practicat lucruri rele pentru o înviere a judecății.

Trebuie precizat că există unele diferențe între credințele Martorilor lui Iehova și cele ale altor ramuri ale creștinismului, iar unele principii religioase se bat cap în cap.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce sunt Rusaliile?
Ce sunt Rusaliile?
Ritualurile creștine sunt sărbătorile cu sfințenie de către credincioșii din țara noastră. Astfel că după Nașterea, Moartea, Învierea și Înălțarea lui Iisus Hristos, mai este o... citește tot
De unde vine expresia ”gol pușcă”? Ce treaba are goliciunea cu arma?
De unde vine expresia ”gol pușcă”? Ce treaba are goliciunea cu arma?
Nu de puține ori am auzit expresia ”gol pușcă” folosită în diferite discuții. Sensul acesteia este destul de ușor de înțeles, fiind folosit în diferite fraze pentru a defăima o... citește tot
Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023
Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023
Societatea din prezent este mult schimbată în bine datorită tehnologiilor existente. Ca atare, au apărut tot felul de joburi noi, multe dintre ele necesitând folosirea unui laptop. Sunt însă... citește tot