Ce zodie a fost Iisus Hristos? Când s-a născut Iisus Hristos?

01.12.2021
Ce zodie a fost Iisus Hristos? Când s-a născut Iisus Hristos?

Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului și, totodată, cel mai cunoscut personaj din istoria umanității. Naștere, Moartea și Învierea acestuia au fost intens dezbătute, de-a lungul timpului, de istorici și nu numai, iar cu toate acestea în jurul Fiului lui Dumnezeu încă planează multe necunoscute.

Ce zodie a fost Iisus Hristos?

După atâția ani, data nașterii lui Iisus Hristos încă este dezbătută de istorici. Acest lucru se întâmplă fiindcă în Biblie, data de 25 decembrie nu este menționată ca fiind ziua în care s-a născut Fiul lui Dumnezeu. Prima menţionare oficială a datei de 25 decembrie ca o zi de sărbătoare, în onoarea naşterii lui Iisus Christos, apare într-un calendar roman timpuriu din anul 336 d. Hr.

Regele Constantin, cel care s-a convertit la crestinism în secolul al IV-lea d. Hr., a fost cel care a decis ca nasterea lui Iisus să se sărbatorească într-o dată care avea deja o semnificatie sacră. S-a ales această dată să coincidă cu sărbătoarea romană păgână a „nașterii soarelui invincibil”. Conform The Encyclopedia Americana, mulți erudiți cred că s-a ales 25 decembrie „pentru ca păgânii convertiți să se simtă mai atrași de creștinism“.

Cu toate acestea, astrologia a analizat caracterul lui Iisus Hristos și a ajuns la o concluzie. Potrivit acestora, multe simboluri creștine folosesc semnul zodiacal Pești. Ba mai mult, Mântuitorul ar fi avut caracterul și trăsăturile de personalitate ale Peștilor și, prin urmare, este considerată un arhetip al Peștilor.

Fiul lui Dumnezeu nu s-a născut pe 25 decembrie

Potrivit scrierilor biblice, Iisus Hristos nu s-ar fi născut iarna, în anotimpul în care temperaturile sunt extrem de scăzute. Cel mai solid argument provine din Evanghelia după Luca 2:8, unde se specifică faptul că în momentul nasterii Mântuitorului „în tinutul acela erau păstori care stăteau pe câmp și-și păzeau turma făcând noaptea strajă”. Iarna, oile stau în staul și nu pe câmp.

Ba mai mult, conform Bibliei, Iosif și Maria au călătorit la Betleem pentru a se înregistra cu ocazia recensământului roman (Luca 2:1-4). Genul acesta de proceduri nu era făcut iarna. Așadar, nici după mai bine de 2.000 de ani data de naștere a lui Iisus Hristos nu poate fi stabilită cu exactitate și, cel mai probabil, va rămâne o enigmă nedescifrată.

Foto: Youtube.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot