De câte tone de flori este nevoie pentru un litru de parfum pur?

30.05.2023
De câte tone de flori este nevoie pentru un litru de parfum pur?

Cui nu-i plac parfumurile de calitate? Se știe, francezii sunt recunoscuți pentru parfumurile de calitate pe care le fac. Istoria parfumurilor franțuzești de calitate începe în perioada renascentistă, în secolul al XVI-lea. Prima femeie care dă viață parfumurilor franțuzești este Caterina de Medici care ajunge la curtea regală a Franței. Cel care a ajutat-o a fost parfumierul său Rene le Florentin.

Cui nu-i plac parfumurile de calitate? Se știe, francezii sunt recunoscuți pentru parfumurile de calitate pe care le fac. Istoria parfumurilor franțuzești începe în perioada renascentistă, în secolul al XVI-lea. Prima femeie care dă viață parfumurilor franțuzești este Caterina de Medici care ajunge la curtea regală a Franței. Cel care a ajutat-o a fost parfumierul său Rene le Florentin.

„Parfumul, istoria mirosurilor, este o poezie a memoriei” (Jean-Claude Ellena)

Caterina de Medici crease o adevarata obsesie pentru parfumuri. De altfel, ea a fost cea care a deschis primul magazin de parfumuri din Paris. Astăzi, există parfumerii pe întreg teritoriul Franței. Una dintre cele mai celebre este Fragonard (denumită după numele unui cunoscut pictor francez), situată în sudul Franței.

Cum a început povestea Fragonard?

Cu puțin timp înainte de Primul Război Mondial, Eugène Fuchs, un antreprenor care fusese deja sedus de magia parfumului, a decis să-și înființeze propria parfumerie bazată pe conceptul inedit de a vinde produse de parfumerie direct turiștilor care începeau pentru a descoperi farmecele Rivierei Franceze.

Parfumeria Fragonard a fost deschisă în anul 1926. Eugène Fuchs a ales să-i dea numele celebrului pictor născut în Grasse, Jean-Honoré Fragonard (1732-1806), ca un omagiu atât orașului Grasse, cât și rafinamentului artelor din secolul al XVIII-lea. În mod similar, alegerea numelui a exprimat dorința lui de a-și conduce afacerea în conformitate cu tradițiile.

Acest spirit a fost perpetuat cu loialitate de către cele trei generații care au urmat care au condus și conduc compania. Astăzi există fabrici de producție și puncte de vânzare în Grasse, Eze și, de asemenea, Paris.

Sub conducerea lui Jean-Francois Costa Parfumerie Fragonard a trecut printr-o expansiune și modernizare rapidă. Ca un pasionat colecționar de artă, în anii 1970 a adunat o colecție mare și unică de articole antice legate de parfumuri, care a îmbogățit Fragonard și a dat orașului Grasse o nouă dimensiune culturală.

Astăzi, fiicele lui Jean-François Costa, Agnès și Françoise, conduc destinul parfumeriei și sunt la fel de preocupate ca și generațiile anterioare să continue să construiască compania, adaptând-o în același timp la nevoile și dorințele actuale ale pieței.

Trei tone de flori pentru un litru de parfum pur

Un redactor shtiu.ro a ajuns într-o vizită la Fragonard. Aici, se fac tururi gratuite pentru turiști, iar ghizii sunt extrem de amabili. Echipa Fragonard a dus măiestria parfumurilor la un alt nivel. „Pentru a avea un litru de parfum pur, este nevoie de trei tone de trandafiri”, e explicat unul dintre ghizi turiștilor în limba engleză. Întrebat despre concentrația parfumurilor pe care le vând în magazinul de prezentare, ghidul a explicat: „Parfumul are 24% esență de parfum, apa de parfum are 15% esență de parfum, apa de toaletă 10% și apa de colonie 5%”.

Foto: Shtiu.ro

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot