Cum faci diferența între un parfum bărbătesc și unul pentru femei?

27.06.2023
Cum faci diferența între un parfum bărbătesc și unul pentru femei?

Zilnic, cu ajutorul parfumului, reușim să aducem corpului o notă de prospețime. Folosit încă din antichitate de către regalități, acesta se poate găsi în prezent în toate magazinele care vând produse cosmetice. Având diferite mirosuri și nuanțe, există câte un tip pentru fiecare preferință. Cum poți deosebi un parfum de bărbați de unul de femei?

Care este diferența dintre un parfum de femeie și unul de bărbat?

parfum

Istoria parfumului începe din antichitate, luând naștere în Mesopotamia și dezvoltându-se treptat în Cetatea Romei. Primele arome erau bazate pe tămâie. Cu timpul, diferiți chimiști au combinat flori și uleiuri. Ulterior, arta rafinată a parfumurilor a prosperat în timpul Renașterii din Italia și mai târziu în Franța. Hexagonul a realizat astfel în secolul al XVII-lea un produs exclusiv de bogați pentru a combate mirosurile corporale, rezultate din cauza lipsei băilor.

În prezent, separarea claselor nu mai există, iar parfumurile pot fi găsite aproape oriunde. Fie că le cumpărăm de la persoane care le fabrică în propriul laborator, fie ne axăm pe mărcile arhicunoscute, parfumurile sunt omniprezente în case. E drept, există prețuri pentru fiecare buzunar.

Cu toate că sunt folosite în fiecare zi de miliarde de oameni, mirosul parfumurilor poate păcăli nasul fără experiență. Cu greu își pot da seama cumpărătorii doar pe baza mirosului care este un parfum de damă și care este unul de bărbați.

Începând cu anii ’50, oamenii au devenit mai selectivi în materie de mirosuri. Diferența majoră dintre parfumurile de bărbați și femei constă în ingredientele folosite. Femeile iubesc mirosurile fructate, dulci și cu note florale, precum trandafir sau vanilie. Pe de altă parte, bărbații preferă mirosuri mai puternice, confortabile de purtat. De regulă, bărbații iubesc aromele lemnoase, aromatice sau orientale.

Care este cea mai scumpă marcă existentă?

Extravaganța are propria ei piață. Astfel că, se pot găsi parfumuri care costă de la 1 dolar, la 215.000 dolari. În anul 2006 apare pe piața internațională parfumul „No.1 Imperial Majesty”. Cu un cost total pe sticlă de 215.000 dolari, Parfumeria Christian Clive a reușit să doboare recordul de cel mai scump parfum.

Sticla în care se află lichidul este realizată din cristal lustruit, având un guler din aur de 18 carate și un diamant alb de 5 carate. Înregistrată în Cartea Recordurilor pentru prețul exorbitant, fiecare unitate din cele 500ml costă aproximativ 2.150 dolari.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot