De ce parfumurile franțuzești sunt cele mai bune? Istoria parfumurilor din Hexagon

13.04.2022
De ce parfumurile franțuzești sunt cele mai bune? Istoria parfumurilor din Hexagon

Parfumul reprezintă o modalitate simplă și de efect de a impresiona persoanele din jurul tău. Mirosul emanat de acesta poate pune în evidență caracterul unui bărbat sau eleganța unei femei. Totodată, un parfum poate fi și un mijloc de atracție între persoanele de sex opus.

Cine a inventat parfumul?

În antichitate, egiptenii, precum și civilizațiile greco-romane au dezvoltat primele forme de parfum. Acesta a fost creat mai întâi pentru ritualuri religioase, iar ulterior a ajuns să fie folosit pentru seducție. În acea perioadă, lumea era într-o continuă dezvoltare, iar schimburile comerciale între Europa și Orient au devenit tot mai dese.

Parfumul a ajuns pe „bătrânul continent” în secolul al XIII-lea, odată cu revenirea cruciadelor. Acești cavaleri au adus înapoi cu ei mirodenii necunoscute și noi obiceiuri de igienă personală. Astfel, oamenii au început să se dea cu parfum direct pe piele pentru a mirosi frumos. În anul 1370 a luat naștere primul parfum fabricat în Franța. Acesta a fost un alcool amestecat cu rozmarin ale cărui puteri estetice și virtuți terapeutice au fost lăudate, de-a lungul timpului.

Începuturile parfumeriei în Franța

În Evul Mediu, Veneția era încă considerată epicentrul parfumeriei în Europa. Sosirea Ecaterinei de Medici și a parfumierului ei René Florentinul la curtea franceză, în secolul al XVI-lea, a fost cea care va propulsa arta parfumeriei ca simbol francez. Faima parfumului din Hexagon a fost încurajată și mai mult în secolele următoare, în special datorită lui Ludovic al XIV-lea. Foarte pasionat de parfumuri, arome de animale, precum si de notele florale. Se spune că Regele a parfumat o dată întreagă curte. Și, da, curtea era destul de mare. Parfumul a devenit apoi o emblemă franceză a rafinamentului și bogăției, în ochii lumii întregi.

Parfumurile franțuzești, în epoca modernă

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Parisul a devenit centrul parfumeriei mondiale. Marile case de parfumuri și-au făcut un nume și au captat o clientelă internațională bogată. Eticheta „Paris” sau „made in France” a devenit o garanție a calității și autenticității. Dinastia Guerlain a schimbat complet acest domeniu, iar în 1889 a fost realizat primul parfum modern fabricat în Franța. Aimé Guerlain a participat la crearea Uniunii Naționale a industriei franceze de parfumerie.

Creatorii de modă și-au lansat colecțiile, utilizând parfumurile franțuzești. Luxul și eleganța au mers mână în mână, iar modelul a fost exportat și în Statele Unite ale Americii. Parfumeria franceză și-a păstrat mereu faima și prestigiul indiferent de timpurile trăite.

Cosmeticele reprezintă o industrie de miliarde de euro, iar parfumeria are un loc special în rândul acestora. Francezii au știut din timp acest lucru, iar de-a lungul anilor, au perfecționat diferite modele de parfumuri, ajungând în prezent să fie lideri mondiali în acest domeniu.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot