Care este diferența dintre un parfum și un tester?

29.07.2022
Care este diferența dintre un parfum și un tester?

Parfumul a reprezentat, de-a lungul timpului, o etichetă a valorii personale, o ștampilă a statusului social. În trecut, oamenii de rând nu aveau acces la parfumuri, acestea fiind folosite exclusiv de lumea bogată. Ulterior, odată cu dezvoltarea societăților industria cosmetică s-a adaptat noilor realități. Ca atare, au apărut tot felul de parfumuri, unele mai scumpe altele mai ieftine, accesibile pentru toate categoriile de oameni.

Parfum sau tester? Cât sunt de diferite?

Pe piață există parfumuri originale și parfumuri tester. Diferența dintre cele două este una mai mult de marketing, decât de conținut. Parfumul original este frumos ambalat, cutia este înfășurată în folie de plastic și a fost realizată astfel încât să atragă clienții la prima vedere. Design-ul cutiei a fost conceput de o echipă întreagă de marketing, fiind gândit în așa fel încât să prezinte într-o lumină cât mai bună parfumul din interior.

De cealaltă parte, parfumul tester vine într-o cutie albă, nesigilată. Acesta se găsește pe toate rafturile magazinelor de parfumuri, iar clienții îl pot utiliza pentru a vedea cum miroase produsul pe care au de gând să-l cumpere. Sticluța cu lichid poate arăta și ea diferit față de varianta originală. Scopul parfumului tester este de a convinge oamenii să cumpere parfumul original, însă și acesta poate fi achiziționat separat. Conținutul parfumului tester este același cu al celui original, potrivit parfumela.ro.

Trebuie precizat că pe cutia parfumului tester, scrie cuvântul „tester”. Acest tip de parfum a fost vândut întotdeauna mult mai ieftin decât varianta originală, fiindcă nu se investește în promovarea lui. Ba mai mult, testerul poate fi introdus în diferite promoții, fiind oferit gratis la cumpărarea altor produse.

Neavând un program de marketing specific dedicat, testerele rămân de obicei în cantități mari pe stocuri, iar firmele încearcă să scape de ele scăzând prețul, susțin cei de la kuplio.ro. De aceea, câteodată produsele marca tester sunt oferite gratis în diferite promoții.

Așadar, diferența dintre un parfum și un tester ține mai mult de design. Sticluța și cutia arată diferit față de varianta originală a parfumului, însă conținutul este același. Drept urmare, testerul reprezintă o oportunitate de a cumpăra un produs original la un preț mult mai mic.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot