Care este diferența dintre un parfum și un tester?

29.07.2022
Care este diferența dintre un parfum și un tester?

Parfumul a reprezentat, de-a lungul timpului, o etichetă a valorii personale, o ștampilă a statusului social. În trecut, oamenii de rând nu aveau acces la parfumuri, acestea fiind folosite exclusiv de lumea bogată. Ulterior, odată cu dezvoltarea societăților industria cosmetică s-a adaptat noilor realități. Ca atare, au apărut tot felul de parfumuri, unele mai scumpe altele mai ieftine, accesibile pentru toate categoriile de oameni.

Parfum sau tester? Cât sunt de diferite?

Pe piață există parfumuri originale și parfumuri tester. Diferența dintre cele două este una mai mult de marketing, decât de conținut. Parfumul original este frumos ambalat, cutia este înfășurată în folie de plastic și a fost realizată astfel încât să atragă clienții la prima vedere. Design-ul cutiei a fost conceput de o echipă întreagă de marketing, fiind gândit în așa fel încât să prezinte într-o lumină cât mai bună parfumul din interior.

De cealaltă parte, parfumul tester vine într-o cutie albă, nesigilată. Acesta se găsește pe toate rafturile magazinelor de parfumuri, iar clienții îl pot utiliza pentru a vedea cum miroase produsul pe care au de gând să-l cumpere. Sticluța cu lichid poate arăta și ea diferit față de varianta originală. Scopul parfumului tester este de a convinge oamenii să cumpere parfumul original, însă și acesta poate fi achiziționat separat. Conținutul parfumului tester este același cu al celui original, potrivit parfumela.ro.

Trebuie precizat că pe cutia parfumului tester, scrie cuvântul „tester”. Acest tip de parfum a fost vândut întotdeauna mult mai ieftin decât varianta originală, fiindcă nu se investește în promovarea lui. Ba mai mult, testerul poate fi introdus în diferite promoții, fiind oferit gratis la cumpărarea altor produse.

Neavând un program de marketing specific dedicat, testerele rămân de obicei în cantități mari pe stocuri, iar firmele încearcă să scape de ele scăzând prețul, susțin cei de la kuplio.ro. De aceea, câteodată produsele marca tester sunt oferite gratis în diferite promoții.

Așadar, diferența dintre un parfum și un tester ține mai mult de design. Sticluța și cutia arată diferit față de varianta originală a parfumului, însă conținutul este același. Drept urmare, testerul reprezintă o oportunitate de a cumpăra un produs original la un preț mult mai mic.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 noiembrie este cea de 315-a zi a calendarului gregorian și a 316-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 50 de zile. La 11 noiembrie 1918, Puterile Antantei și...
Cele mai noi articole
Ești un turist zgârcit? Top 13 țări în care nu va trebui să lași bacșiș
Ești un turist zgârcit? Top 13 țări în care nu va trebui să lași bacșiș
În cultura românească, bacșișul este o formă de respect prin care clienții își arată mulțumirea. Fie că mergem la frizerie, restaurant sau service auto, oamenii sunt obișnuiți să dea... citește tot
Top 10 obiective turistice în București
Top 10 obiective turistice în București
București este capitala României și cel mai vizitat oraș al țării. Anual, peste 9 milioane de turiști aleg „Micul Paris” ca destinație de City-Break și nu este de mirare de ce. În... citește tot
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Se spune că politica este arta de a negocia și a cădea la un acord cu dușmanul. În teorie și practică politica reprezintă știința care studiază și ajută la guvernarea unei țări. Cu... citește tot