Care este diferența dintre un parfum și un tester?

29.07.2022
Care este diferența dintre un parfum și un tester?

Parfumul a reprezentat, de-a lungul timpului, o etichetă a valorii personale, o ștampilă a statusului social. În trecut, oamenii de rând nu aveau acces la parfumuri, acestea fiind folosite exclusiv de lumea bogată. Ulterior, odată cu dezvoltarea societăților industria cosmetică s-a adaptat noilor realități. Ca atare, au apărut tot felul de parfumuri, unele mai scumpe altele mai ieftine, accesibile pentru toate categoriile de oameni.

Parfum sau tester? Cât sunt de diferite?

Pe piață există parfumuri originale și parfumuri tester. Diferența dintre cele două este una mai mult de marketing, decât de conținut. Parfumul original este frumos ambalat, cutia este înfășurată în folie de plastic și a fost realizată astfel încât să atragă clienții la prima vedere. Design-ul cutiei a fost conceput de o echipă întreagă de marketing, fiind gândit în așa fel încât să prezinte într-o lumină cât mai bună parfumul din interior.

De cealaltă parte, parfumul tester vine într-o cutie albă, nesigilată. Acesta se găsește pe toate rafturile magazinelor de parfumuri, iar clienții îl pot utiliza pentru a vedea cum miroase produsul pe care au de gând să-l cumpere. Sticluța cu lichid poate arăta și ea diferit față de varianta originală. Scopul parfumului tester este de a convinge oamenii să cumpere parfumul original, însă și acesta poate fi achiziționat separat. Conținutul parfumului tester este același cu al celui original, potrivit parfumela.ro.

Trebuie precizat că pe cutia parfumului tester, scrie cuvântul „tester”. Acest tip de parfum a fost vândut întotdeauna mult mai ieftin decât varianta originală, fiindcă nu se investește în promovarea lui. Ba mai mult, testerul poate fi introdus în diferite promoții, fiind oferit gratis la cumpărarea altor produse.

Neavând un program de marketing specific dedicat, testerele rămân de obicei în cantități mari pe stocuri, iar firmele încearcă să scape de ele scăzând prețul, susțin cei de la kuplio.ro. De aceea, câteodată produsele marca tester sunt oferite gratis în diferite promoții.

Așadar, diferența dintre un parfum și un tester ține mai mult de design. Sticluța și cutia arată diferit față de varianta originală a parfumului, însă conținutul este același. Drept urmare, testerul reprezintă o oportunitate de a cumpăra un produs original la un preț mult mai mic.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
Cine nu a auzit despre scriitorul Mihail Sadoveanu? Înainte de scriitorul Sadoveanu a existat omul Mihail Sadoveanu, un bărbat care era pasionat de vânătorie și pescărie. Acesta era înconjurat... citește tot
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot