De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

14.02.2022
De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Ani de zile, castelul Hohenzollern de la Sinaia a fost invadat de parfumul cu miros de flori de violete, preferatele Reginei Maria, a iris, dar și cu note subtile de patchouli și santal. Autoritățile comuniste au întreprins acțiuni „ferme” împotriva acesteia, dar nu au putut să o stăpânească.

Castelele românești sunt cunoscute pentru „liniștea” lor. Nu sunt bântuite, nu sunt cărări pentru fantome, ca majoritatea castelelor scoțiene, englezești, normande sau rusești, de altfel. Regii Hohenzollern, familiile lor, aproape toți au dus o viață liniștită, mai mult decât atât, nu au fost niciodată „conflictuali”. Astfel de excese ar fi încărcat cu energie negativă locul și ar fi produs apariții ciudate, fără îndoială.

Cu toate acestea, la Pelișor, din când în când, în anumite încăperi, se simțea parfumul Reginei Maria. Acesta se numea „Mon Boudoir”, iar în anul 2019, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea lui, cunoscuta casă de parfumuri Houbigant a relansat compoziția preferată a celei mai frumoase regine a Europei.

De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Parfumul original a fost creat în 1919 de către parfumierul Robert Bienaime, ulterior a fost retras din respect pentru memoria reginei. Acest parfum a fost preferatul Reginei Maria, iar originalul Mon Boudoir nu era un parfum ușor, ci era puternic și senzual. Parfumul se găsește în ediție limitată în magazinul Beautik Haute Perfumerie, distribuitorul de parfumuri al Casei Regale din Romania, la prețul de 899 lei, scrie urban.ro.

Note de vârf: Bergamota, Piper roz, Piper Timur;
Note de mijloc: mușcată, trandafir bulgăresc, iasomie, heliotrop, iris, ylang ylang;
Note de bază: patchouli, lemn de santal, benzoin, vanilie tahiti, ambra gri, mosc.

Regina Maria a fost foarte populară în România și în Europa, mai ales după munca de asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial. Ea a avut șase copii: Carol al II-lea, Regele României; Elisabeta, regina elenilor; Maria, Regina Iugoslaviei; prințul Nicolae; Principesa Ileana; și prințul Mircea, care a murit la vârsta de trei ani.

Regina Maria, protagonistă la o cremă de față

Considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Europa, Regina Maria a României a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Era vorba despre crema „Pond’s Cold”, una dintre cele mai populare ale acelor vremuri.

Cunoscută ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, Regina Maria a acceptat în anul 1924, pe când avea 49 de ani, propunerea americanilor de la Pond’s Cold (o firmă fondată în anul 1846).

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s”, era îndemnul reginei către femeile din Europa și America.

Foto: Beautik

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising