De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

14.02.2022
De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Ani de zile, castelul Hohenzollern de la Sinaia a fost invadat de parfumul cu miros de flori de violete, preferatele Reginei Maria, a iris, dar și cu note subtile de patchouli și santal. Autoritățile comuniste au întreprins acțiuni „ferme” împotriva acesteia, dar nu au putut să o stăpânească.

Castelele românești sunt cunoscute pentru „liniștea” lor. Nu sunt bântuite, nu sunt cărări pentru fantome, ca majoritatea castelelor scoțiene, englezești, normande sau rusești, de altfel. Regii Hohenzollern, familiile lor, aproape toți au dus o viață liniștită, mai mult decât atât, nu au fost niciodată „conflictuali”. Astfel de excese ar fi încărcat cu energie negativă locul și ar fi produs apariții ciudate, fără îndoială.

Cu toate acestea, la Pelișor, din când în când, în anumite încăperi, se simțea parfumul Reginei Maria. Acesta se numea „Mon Boudoir”, iar în anul 2019, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea lui, cunoscuta casă de parfumuri Houbigant a relansat compoziția preferată a celei mai frumoase regine a Europei.

De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Parfumul original a fost creat în 1919 de către parfumierul Robert Bienaime, ulterior a fost retras din respect pentru memoria reginei. Acest parfum a fost preferatul Reginei Maria, iar originalul Mon Boudoir nu era un parfum ușor, ci era puternic și senzual. Parfumul se găsește în ediție limitată în magazinul Beautik Haute Perfumerie, distribuitorul de parfumuri al Casei Regale din Romania, la prețul de 899 lei, scrie urban.ro.

Note de vârf: Bergamota, Piper roz, Piper Timur;
Note de mijloc: mușcată, trandafir bulgăresc, iasomie, heliotrop, iris, ylang ylang;
Note de bază: patchouli, lemn de santal, benzoin, vanilie tahiti, ambra gri, mosc.

Regina Maria a fost foarte populară în România și în Europa, mai ales după munca de asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial. Ea a avut șase copii: Carol al II-lea, Regele României; Elisabeta, regina elenilor; Maria, Regina Iugoslaviei; prințul Nicolae; Principesa Ileana; și prințul Mircea, care a murit la vârsta de trei ani.

Regina Maria, protagonistă la o cremă de față

Considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Europa, Regina Maria a României a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Era vorba despre crema „Pond’s Cold”, una dintre cele mai populare ale acelor vremuri.

Cunoscută ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, Regina Maria a acceptat în anul 1924, pe când avea 49 de ani, propunerea americanilor de la Pond’s Cold (o firmă fondată în anul 1846).

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s”, era îndemnul reginei către femeile din Europa și America.

Foto: Beautik

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot