De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

14.02.2022
De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Ani de zile, castelul Hohenzollern de la Sinaia a fost invadat de parfumul cu miros de flori de violete, preferatele Reginei Maria, a iris, dar și cu note subtile de patchouli și santal. Autoritățile comuniste au întreprins acțiuni „ferme” împotriva acesteia, dar nu au putut să o stăpânească.

Castelele românești sunt cunoscute pentru „liniștea” lor. Nu sunt bântuite, nu sunt cărări pentru fantome, ca majoritatea castelelor scoțiene, englezești, normande sau rusești, de altfel. Regii Hohenzollern, familiile lor, aproape toți au dus o viață liniștită, mai mult decât atât, nu au fost niciodată „conflictuali”. Astfel de excese ar fi încărcat cu energie negativă locul și ar fi produs apariții ciudate, fără îndoială.

Cu toate acestea, la Pelișor, din când în când, în anumite încăperi, se simțea parfumul Reginei Maria. Acesta se numea „Mon Boudoir”, iar în anul 2019, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea lui, cunoscuta casă de parfumuri Houbigant a relansat compoziția preferată a celei mai frumoase regine a Europei.

De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Parfumul original a fost creat în 1919 de către parfumierul Robert Bienaime, ulterior a fost retras din respect pentru memoria reginei. Acest parfum a fost preferatul Reginei Maria, iar originalul Mon Boudoir nu era un parfum ușor, ci era puternic și senzual. Parfumul se găsește în ediție limitată în magazinul Beautik Haute Perfumerie, distribuitorul de parfumuri al Casei Regale din Romania, la prețul de 899 lei, scrie urban.ro.

Note de vârf: Bergamota, Piper roz, Piper Timur;
Note de mijloc: mușcată, trandafir bulgăresc, iasomie, heliotrop, iris, ylang ylang;
Note de bază: patchouli, lemn de santal, benzoin, vanilie tahiti, ambra gri, mosc.

Regina Maria a fost foarte populară în România și în Europa, mai ales după munca de asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial. Ea a avut șase copii: Carol al II-lea, Regele României; Elisabeta, regina elenilor; Maria, Regina Iugoslaviei; prințul Nicolae; Principesa Ileana; și prințul Mircea, care a murit la vârsta de trei ani.

Regina Maria, protagonistă la o cremă de față

Considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Europa, Regina Maria a României a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Era vorba despre crema „Pond’s Cold”, una dintre cele mai populare ale acelor vremuri.

Cunoscută ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, Regina Maria a acceptat în anul 1924, pe când avea 49 de ani, propunerea americanilor de la Pond’s Cold (o firmă fondată în anul 1846).

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s”, era îndemnul reginei către femeile din Europa și America.

Foto: Beautik

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot