De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

14.02.2022
De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Ani de zile, castelul Hohenzollern de la Sinaia a fost invadat de parfumul cu miros de flori de violete, preferatele Reginei Maria, a iris, dar și cu note subtile de patchouli și santal. Autoritățile comuniste au întreprins acțiuni „ferme” împotriva acesteia, dar nu au putut să o stăpânească.

Castelele românești sunt cunoscute pentru „liniștea” lor. Nu sunt bântuite, nu sunt cărări pentru fantome, ca majoritatea castelelor scoțiene, englezești, normande sau rusești, de altfel. Regii Hohenzollern, familiile lor, aproape toți au dus o viață liniștită, mai mult decât atât, nu au fost niciodată „conflictuali”. Astfel de excese ar fi încărcat cu energie negativă locul și ar fi produs apariții ciudate, fără îndoială.

Cu toate acestea, la Pelișor, din când în când, în anumite încăperi, se simțea parfumul Reginei Maria. Acesta se numea „Mon Boudoir”, iar în anul 2019, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea lui, cunoscuta casă de parfumuri Houbigant a relansat compoziția preferată a celei mai frumoase regine a Europei.

De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Parfumul original a fost creat în 1919 de către parfumierul Robert Bienaime, ulterior a fost retras din respect pentru memoria reginei. Acest parfum a fost preferatul Reginei Maria, iar originalul Mon Boudoir nu era un parfum ușor, ci era puternic și senzual. Parfumul se găsește în ediție limitată în magazinul Beautik Haute Perfumerie, distribuitorul de parfumuri al Casei Regale din Romania, la prețul de 899 lei, scrie urban.ro.

Note de vârf: Bergamota, Piper roz, Piper Timur;
Note de mijloc: mușcată, trandafir bulgăresc, iasomie, heliotrop, iris, ylang ylang;
Note de bază: patchouli, lemn de santal, benzoin, vanilie tahiti, ambra gri, mosc.

Regina Maria a fost foarte populară în România și în Europa, mai ales după munca de asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial. Ea a avut șase copii: Carol al II-lea, Regele României; Elisabeta, regina elenilor; Maria, Regina Iugoslaviei; prințul Nicolae; Principesa Ileana; și prințul Mircea, care a murit la vârsta de trei ani.

Regina Maria, protagonistă la o cremă de față

Considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Europa, Regina Maria a României a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Era vorba despre crema „Pond’s Cold”, una dintre cele mai populare ale acelor vremuri.

Cunoscută ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, Regina Maria a acceptat în anul 1924, pe când avea 49 de ani, propunerea americanilor de la Pond’s Cold (o firmă fondată în anul 1846).

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s”, era îndemnul reginei către femeile din Europa și America.

Foto: Beautik

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 12 august este a 224-a zi a calendarului gregorian și a 225-a zi în anii bisecți. În această zi, de-a lungul vremii, istoria a consemnat o serie de evenimente care au marcat...
Cele mai noi articole
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot
De ce sângele este roșu?
De ce sângele este roșu?
Sângele este lichidul care ajută organismul uman să funcționeze, circulând prin vene și artere, asigurând astfel nutriția și oxigenarea corpului. Când te uiți la venele unui organism uman... citește tot