De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

14.02.2022
De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Ani de zile, castelul Hohenzollern de la Sinaia a fost invadat de parfumul cu miros de flori de violete, preferatele Reginei Maria, a iris, dar și cu note subtile de patchouli și santal. Autoritățile comuniste au întreprins acțiuni „ferme” împotriva acesteia, dar nu au putut să o stăpânească.

Castelele românești sunt cunoscute pentru „liniștea” lor. Nu sunt bântuite, nu sunt cărări pentru fantome, ca majoritatea castelelor scoțiene, englezești, normande sau rusești, de altfel. Regii Hohenzollern, familiile lor, aproape toți au dus o viață liniștită, mai mult decât atât, nu au fost niciodată „conflictuali”. Astfel de excese ar fi încărcat cu energie negativă locul și ar fi produs apariții ciudate, fără îndoială.

Cu toate acestea, la Pelișor, din când în când, în anumite încăperi, se simțea parfumul Reginei Maria. Acesta se numea „Mon Boudoir”, iar în anul 2019, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea lui, cunoscuta casă de parfumuri Houbigant a relansat compoziția preferată a celei mai frumoase regine a Europei.

De unde poți să cumperi parfumul Reginei Maria?

Parfumul original a fost creat în 1919 de către parfumierul Robert Bienaime, ulterior a fost retras din respect pentru memoria reginei. Acest parfum a fost preferatul Reginei Maria, iar originalul Mon Boudoir nu era un parfum ușor, ci era puternic și senzual. Parfumul se găsește în ediție limitată în magazinul Beautik Haute Perfumerie, distribuitorul de parfumuri al Casei Regale din Romania, la prețul de 899 lei, scrie urban.ro.

Note de vârf: Bergamota, Piper roz, Piper Timur;
Note de mijloc: mușcată, trandafir bulgăresc, iasomie, heliotrop, iris, ylang ylang;
Note de bază: patchouli, lemn de santal, benzoin, vanilie tahiti, ambra gri, mosc.

Regina Maria a fost foarte populară în România și în Europa, mai ales după munca de asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial. Ea a avut șase copii: Carol al II-lea, Regele României; Elisabeta, regina elenilor; Maria, Regina Iugoslaviei; prințul Nicolae; Principesa Ileana; și prințul Mircea, care a murit la vârsta de trei ani.

Regina Maria, protagonistă la o cremă de față

Considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Europa, Regina Maria a României a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Era vorba despre crema „Pond’s Cold”, una dintre cele mai populare ale acelor vremuri.

Cunoscută ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, Regina Maria a acceptat în anul 1924, pe când avea 49 de ani, propunerea americanilor de la Pond’s Cold (o firmă fondată în anul 1846).

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s”, era îndemnul reginei către femeile din Europa și America.

Foto: Beautik

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Prețul vignietei se va dubla. Ce țări din Europa (mai) au vignetă? Cât plătesc?
Prețul vignietei se va dubla. Ce țări din Europa (mai) au vignetă? Cât plătesc?
În plină austeritate, Ministerul Finanțelor, a publicat joi, 3 iulie, în dezbatere publică un proiect de lege care prevede creșteri semnificative ale taxei de drum, în funcție de tipul... citește tot
Se mărește TVA-ul la locuințe de la 1 august. Ce urmează? Se vor scumpi apartamentele!
Se mărește TVA-ul la locuințe de la 1 august. Ce urmează? Se vor scumpi apartamentele!
TVA-ul pentru locuințe ar putea crește de la 9% la 19% de la 1 august, în cadrul planului de austeritate anunțat de Guvernul Bolojan. Măsura va face ca prețul apartamentelor să crească cu mii... citește tot
Povestea singurului ţigan ajuns domnitor al Moldovei, care a luptat alături de Mihai Viteazu
Povestea singurului ţigan ajuns domnitor al Moldovei, care a luptat alături de Mihai Viteazu
Țiganii au o istorie îndelungată și au venit pe teritoriul Țărilor Române din nord-vestul Indiei si nord-estul Pakistanului. În secolul al XIV-lea, apare prima menționare despre existența... citește tot