Cum s-a răzbunat Carol al II lea pe mama sa adulteră în ultimii ani de viață?

28.07.2021
Cum s-a răzbunat Carol al II lea pe mama sa adulteră în ultimii ani de viață?

Regina Maria a României (1875-1938) a fost una dintre cele mai cunoscute românce. O femeie puternică, hotărâtă, cu păreri și viziuni demne de un adevărat lider. Un personaj care a simțit și a trăit românește, deși era născută în Regatul Unit. Totuși, viața privată a Reginei a fost „altfel” și aceasta a avut mai multe relații extraconjugale, fără să-i pese de Regele Ferdinand, soțul ei.

Regina Maria a României a avut mai multe relații extraconjugale. Una dintre explicațiile pentru care Regina Maria a României s-a refugiat în brațele amanților a fost aceea că nu a găsit dragoste la Ferdinand I, cel care a urcat pe tron în anul 1914. Mulți ani, presa interbelică a scris că Regele Ferdinand era îndrăgostit de Elena Văcărescu.

Câți amanți a avut Regina Maria a României?

Printre amanții Reginei s-au numărat colonelul canadian Josh Boyle, aristocratul de origine americană Waldorf Astor, prinţul Barbu Ştirbey, marea iubire a acesteia și Zizi Cantacuzino. Din cei şase copii, se ştie sigur că ultimii doi au fost concepuţi împreună cu prinţul Barbu Ştirbey. Ferdinand a acceptat acest lucru.

Poreclită „Regina Adulterului”, în ultimii ani de viață, Regina Maria l-a avut de înfruntat pe fiul său, Carol al II-lea, un cunoscut aventurier. Acesta i-a făcut mamei sale viața un calvar și nu a acceptat niciodată relația pe care Regina o avea cu Prinţul Barbu Ştirbey.

Carol al II-lea îl ura pe iubitul mamei sale din toată inima. Astfel, acesta l-a scos din toate funcţiile pe Prințul Barbu Știrbei, din consiliile de conducere, cenzurându-i corespondenţa. Nici cu Regina, Carol nu a fost mai milos. Din cauza restricţiilor fiului, Regina Maria a renunţat în călătoriile sale la doamna ei de onoare.

Regina Maria, singură în clipa morții

Secată de puteri și de relația tot mai rece pe care o avea cu fiul său, Regina Maria s-a îmbolnăvit în vara anului 1937 și a fost supusă mai multor tratamente, însă niciunul nu a dat rezultatele dorite. După ce a fost tratată de doctori din România, ea a fost trimisă și la specialiști din Italia și în Germania.

La începutul lunii iulie 1938, când Maria sunt se simțea din ce în ce mai rău, aceasta se afla la tratament în Dresda și a cerut să se întoarcă în România, simțind că nu mai are mult de trăit. Drumul către țară a epuizat-o complet, fiindcă Regele Carol al II-lea a obligat-o să vină cu trenul, în loc să îi accepte un transport cu avionul. La scurt timp după ce a ajuns în țară, Maria și-a dat ultima suflare la Sinaia în Castelul Pelișor. Avea 62 de ani.

Prințul Barbu Știrbei a încercat să rămână alături de ea până la sfârşitul vieţii. În zadar, Carol al II-lea s-a opus acestei legături. Prințul Barbu Știrbey a murit 9 ani mai târziu, în 1946.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot