Ce este priapismul și cum se trata boala lui Carol al II-lea la începutul anilor 1900?

26.11.2019
Ce este priapismul și cum se trata boala lui Carol al II-lea la începutul anilor 1900?

Carol al II-lea al României a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, a avut o viață tumultoasă presărată cu multe critici pentru comportamentul său de natură sexuală. Regele suferea de priapism, o boală care se manifestă printr-o stare de erecţie aproape permanentă, dureroasă, de care bolnavul scăpa numai în cazul în care dorința sexuală îi era satisfăcută.

Denumirea de priapism vine de la zeul grec Priapus (greaca veche Πρίαπος) pe care legendele în prezintă ca fiind un bărbat cu o erecţie permanentă şi un penis din cale afară de mare.

Se spune că Regele Carol al II-lea ar fi dobândit boala genetică ca urmare a unei dereglări genetice cauzate de încrucişările de secole ale familiei nobile din care provenea. Priapismul este, de fapt, o boală a sângelui. Cauza este o insuficientă drenare a sângelui care umple corpii cavernoși, menținând penisul în erecție. De obicei, boala apare la bărbații de peste 30 de ani.

Cum se trata boala la începutul anului 1900?

În urmă cu 100 de ani, medicina nu era la fel de evoluată ca astăzi. Cunoștințele în domeniu era minime. Așadar, tratamentul vremii pentru priapism consta în înfigerea unor ace de seringă în organul sexual şi extragerea artificială a sângelui, notează adevarul.ro. O procedură din cale afară de dureroasă.

Cum s-au cunoscut Carol al II-lea și Elena Lupescu, amanta sa?

Mai exista o metodă ce implica riscuri. De exemplu, în anul 1937, un bărbat care suferea de aceeași boală a ajuns pe mâinile medicilor de la Spitalul bucureştean Filatropia. Pacientul care suferea de priapism a fost supus unei intervenţii chirurgicale care urma să separe nervii din legiunea lombară de organul genital. Intervenţia nu a reuşit şi bolnavul de priapism a murit pe masa de operaţie.

Carol si Elena Lupescu

Așadar, singurul tratament pentru Regele Carol al II-lea și bolnavii de priapism rămânea, în multe cazuri, satisfacerea apetitului sexual cât mai des. Chiar și de câteva zeci de ori pe zi.

Ce a spus o prostituată după o noapte cu Carol al II-lea?

Constantin Argetoianu scria în „Pentru cei de mâine. Memorii” publicată în anul 1996: ”Prinţului i s-a prezentat o femeie de moravuri uşoare şi după ce au petrecut noaptea împreuna aceasta ar fi exclamat: M-a omorât nene Alecule …de 14 ori şi niciodată mai puţin…de fiecare dată la fel”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot