Ce este priapismul și cum se trata boala lui Carol al II-lea la începutul anilor 1900?

26.11.2019
Ce este priapismul și cum se trata boala lui Carol al II-lea la începutul anilor 1900?

Carol al II-lea al României a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, a avut o viață tumultoasă presărată cu multe critici pentru comportamentul său de natură sexuală. Regele suferea de priapism, o boală care se manifestă printr-o stare de erecţie aproape permanentă, dureroasă, de care bolnavul scăpa numai în cazul în care dorința sexuală îi era satisfăcută.

Denumirea de priapism vine de la zeul grec Priapus (greaca veche Πρίαπος) pe care legendele în prezintă ca fiind un bărbat cu o erecţie permanentă şi un penis din cale afară de mare.

Se spune că Regele Carol al II-lea ar fi dobândit boala genetică ca urmare a unei dereglări genetice cauzate de încrucişările de secole ale familiei nobile din care provenea. Priapismul este, de fapt, o boală a sângelui. Cauza este o insuficientă drenare a sângelui care umple corpii cavernoși, menținând penisul în erecție. De obicei, boala apare la bărbații de peste 30 de ani.

Cum se trata boala la începutul anului 1900?

În urmă cu 100 de ani, medicina nu era la fel de evoluată ca astăzi. Cunoștințele în domeniu era minime. Așadar, tratamentul vremii pentru priapism consta în înfigerea unor ace de seringă în organul sexual şi extragerea artificială a sângelui, notează adevarul.ro. O procedură din cale afară de dureroasă.

Cum s-au cunoscut Carol al II-lea și Elena Lupescu, amanta sa?

Mai exista o metodă ce implica riscuri. De exemplu, în anul 1937, un bărbat care suferea de aceeași boală a ajuns pe mâinile medicilor de la Spitalul bucureştean Filatropia. Pacientul care suferea de priapism a fost supus unei intervenţii chirurgicale care urma să separe nervii din legiunea lombară de organul genital. Intervenţia nu a reuşit şi bolnavul de priapism a murit pe masa de operaţie.

Carol si Elena Lupescu

Așadar, singurul tratament pentru Regele Carol al II-lea și bolnavii de priapism rămânea, în multe cazuri, satisfacerea apetitului sexual cât mai des. Chiar și de câteva zeci de ori pe zi.

Ce a spus o prostituată după o noapte cu Carol al II-lea?

Constantin Argetoianu scria în „Pentru cei de mâine. Memorii” publicată în anul 1996: ”Prinţului i s-a prezentat o femeie de moravuri uşoare şi după ce au petrecut noaptea împreuna aceasta ar fi exclamat: M-a omorât nene Alecule …de 14 ori şi niciodată mai puţin…de fiecare dată la fel”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot