De ce se pătează hainele când te dai cu parfum?

24.07.2023
De ce se pătează hainele când te dai cu parfum?

De fiecare dată când ieșim din casă folosim parfumul pentru a căpăta un miros plăcut. Fie că este dulce sau tare și aromat, parfumul este un accesoriu de nelipsit din casele oamenilor. S-a întâmplat vreodată să porți un tricou alb, să te dai cu parfum și după să observi că tricoul este pătat? Haideți să vedem de ce hainele se pătează uneori când ne dăm cu parfum.

Pete de parfum

parfum

Aromat, florar, dulce, cu diverse elemente suplimentare, parfumurile au fost create cu scopul de a aduce pe piele un miros plăcut. Primul parfum modern a apărut în anul 1370. Regina Elisabeta a Ungariei a fost cea care a cerut crearea esenței, fiind și pionera numelui produsului.

Făcând un pas mare către prezent, parfumurile nu mai sunt realizate doar pentru nobilime. Se pot găsi în toate magazinele de specialitate, în diverse cantități, forme, mirosuri și prețuri. În funcție de aromele pe care le iubim, alegem un parfum care se potrivește cu pielea noastră.

Cu toate acestea, există momente când din motive bizare, după ce te dai cu parfum, apar pete gălbui sau închise la culoare pe haine. Neștiind de unde au apărut, îți pui întrebarea dacă parfumul este de vină. Se întâmplă acest lucru deoarece cele mai multe dintre parfumuri conțin o cantitate de alcool. Dacă sunt pulverizate direct pe îmbrăcăminte, în special de la mică distanță, pot apărea pete cu aspect uleios care pot provoca decolorarea.

Cel mai simplu mod de a avea grijă de haine este de a aplica parfumul înainte de a te îmbrăca.

Ce faci cu petele de pe haine?

Cu toții avem haine pe care le purtăm cu plăcere, iar în momentul în care se murdăresc ne enervăm. Cum putem sa scoatem petele de pe haine după aplicarea parfumului?

  1. Se înmoaie haina într-un amestec de apă caldă și o cantitate mică de detergent de rufe și un înălbitor;
  2. Fără clătire în prealabil, se pune haina în mașina de spălat și se urmărește cu atenție instrucțiunile de pe etichetă;
  3. După spălare, se verifică dacă pata a dispărut. Dacă există uscător în casă, aveți grijă deoarece căldura de la uscător poate provoca apariția altei pete.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot