De ce se pătează hainele când te dai cu parfum?

24.07.2023
De ce se pătează hainele când te dai cu parfum?

De fiecare dată când ieșim din casă folosim parfumul pentru a căpăta un miros plăcut. Fie că este dulce sau tare și aromat, parfumul este un accesoriu de nelipsit din casele oamenilor. S-a întâmplat vreodată să porți un tricou alb, să te dai cu parfum și după să observi că tricoul este pătat? Haideți să vedem de ce hainele se pătează uneori când ne dăm cu parfum.

Pete de parfum

parfum

Aromat, florar, dulce, cu diverse elemente suplimentare, parfumurile au fost create cu scopul de a aduce pe piele un miros plăcut. Primul parfum modern a apărut în anul 1370. Regina Elisabeta a Ungariei a fost cea care a cerut crearea esenței, fiind și pionera numelui produsului.

Făcând un pas mare către prezent, parfumurile nu mai sunt realizate doar pentru nobilime. Se pot găsi în toate magazinele de specialitate, în diverse cantități, forme, mirosuri și prețuri. În funcție de aromele pe care le iubim, alegem un parfum care se potrivește cu pielea noastră.

Cu toate acestea, există momente când din motive bizare, după ce te dai cu parfum, apar pete gălbui sau închise la culoare pe haine. Neștiind de unde au apărut, îți pui întrebarea dacă parfumul este de vină. Se întâmplă acest lucru deoarece cele mai multe dintre parfumuri conțin o cantitate de alcool. Dacă sunt pulverizate direct pe îmbrăcăminte, în special de la mică distanță, pot apărea pete cu aspect uleios care pot provoca decolorarea.

Cel mai simplu mod de a avea grijă de haine este de a aplica parfumul înainte de a te îmbrăca.

Ce faci cu petele de pe haine?

Cu toții avem haine pe care le purtăm cu plăcere, iar în momentul în care se murdăresc ne enervăm. Cum putem sa scoatem petele de pe haine după aplicarea parfumului?

  1. Se înmoaie haina într-un amestec de apă caldă și o cantitate mică de detergent de rufe și un înălbitor;
  2. Fără clătire în prealabil, se pune haina în mașina de spălat și se urmărește cu atenție instrucțiunile de pe etichetă;
  3. După spălare, se verifică dacă pata a dispărut. Dacă există uscător în casă, aveți grijă deoarece căldura de la uscător poate provoca apariția altei pete.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot