Cât de des trebuie spălate hainele?

06.02.2023
Cât de des trebuie spălate hainele?

Pe rețelele sociale s-a iscat o dezbatere aprinsă despre cât de teste trebuie spălate hainele, în special pijamalele. Fiecare a venit cu varianta sa, unii susținând că acest lucru ar trebui realizat în fiecare zi, în timp ce alții consideră că este exagerat. Drept urmare, specialiștii în sănătate au intervenit și au explicat cum este mai bine.

Spălatul hainelor nu este o știință exactă, astfel că această practică ar trebui realizată la o anumită perioadă de timp pentru a nu provoca anumite iritații sau infecții ale pielii. Cu toate acestea, dacă ele sunt spălate prea des țesătura se va deteriora mai repede. Așadar, cum trebuie procedat?

La ce interval de timp trebuie spălate hainele?

Specialiștii în dermatologie susțin că unele haine nu trebuie curățate după fiecare purtare, în schimb altele ar trebui introduse la mașina de spălat după ce au fost utilizate o singură dată. La această categorie intră lenjeria intimă, șosetele, colanții, jambierele și îmbrăcăminte purtată la sala de sport.

Oamenii au tendința de a se spăla prea mult și de a exagera cu propria-i igienă. Din activitățile de zi cu zi, transpirăm. Această umiditate a corpului generează un mediu în care o bacterie poate crește excesiv, a declarat dr. Anthony Rossi, asistent dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York și membru al Academiei Americane de Dermatologie, potrivit CNN.

Așadar, obiectele vestimentare în care se transpiră foarte mult ar trebui introduse imediat la mașina de spălat. Hainele purtate în sălile de sport pot intra în contact cu diferite bacterii și pot provoca infecții ale pielii. De exemplu, stafilococul auriu este foarte periculos atunci când ajunge în fluxul sanguin.

Celelalte haine, precum și pijamalele nu trebuie spălate în fiecare zi. Aici, însă, medicii atrag atenția că trebuie să se țină cont de stilul de viață și nivelul de transpirație al fiecărei persoane.

În ceea ce privește pantalonii și cămășile, cred că totul ţine de un nivel de confort și cât de mult transpiri pe parcursul zilei. Mulți oameni poartă maiouri. Tricoul de corp ar fi ceva de spălat zilnic, în timp ce cămașa de deasupra, nu necesită spălare imediată, a adăugat dr. Anthony Rossi, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot