De ce este sportul sănătos? Cum să faci din sport un obicei zilnic? Fă cunoștință cu Sportano!

17.08.2022
De ce este sportul sănătos? Cum să faci din sport un obicei zilnic? Fă cunoștință cu Sportano!

Exercițiile fizice regulate sunt o necesitate pentru menținerea unei stări optime de sănătate, însă pentru unele persoane practicarea acestora reprezintă o problemă din cauza lipsei de timp. Este oare posibil să faci din sport un obicei zilnic, în ciuda unui program încărcat? Cel mai bun mod de a te obișnui să faci exercițiile fizice în fiecare zi este să începi cu un exercițiu atât de ușor încât să îl poți face chiar și atunci când nu ai suficientă voință și simți că este dificil să te mobilizezi.

Exercițiile fizice practicate, în medie, timp de o oră pe zi, de 3-4 ori pe săptămână, sunt necesare pentru a menține o stare generală de bine și pentru a obține doza de energie de care ai nevoie în viața ta de zi cu zi. Dar dacă acest lucru pare imposibil de realizat, chiar și intervalele mai scurte de activitate fizică de aproximativ 15-20 de minute, timp de 3 zile în decursul unei săptămâni, sunt la fel de eficiente.

Începe cu pași mici

Nu mulți au determinarea necesară pentru a respecta un program de o oră la sala de sport, timp de 3-4 zile pe săptămână, chiar de la început. A transforma ceva într-un obicei înseamnă, în definitiv, să fi consecvent în ceea ce faci.

Atunci când decizi că a sosit momentul să începi să faci exerciții fizice, primul pas este acela de a investi în îmbrăcăminte și încălțăminte sport adecvată, pe care o poți obține de la un sports shop dedicat, pentru a nu-ți limita gama de mișcări și a te simți cât mai confortabil. Apoi, este important să-ți setezi obiective realiste, corespunzătoare capacității tale de rezistență la efort. Dacă primele antrenamente sunt extrem de intense, nu vei face altceva decât să te epuizezi inutil, riscând să devii reticent la ideea de a continua. Prin urmare, este recomandat să începi antrenamentele zilnice cu 5 minute de exerciții pe saltea, iar sesiunile de alergare pot fi la început câte 20 de minute de mers intens.

În medie, este nevoie de peste două luni de activitate consecventă pentru a dobândi un obicei. O acțiune devine un automatism în această perioadă în funcție de perseverența ta.

Concentrează-te pe obicei, nu pe rezultat

Majoritatea oamenilor începe să facă exerciții fizice cu scopul de a pierde în greutate. Însă specialiștii spun că această cale este una destul de riscantă: dacă rezultatele se lasă așteptate sau nu reușesc să le obțină de la început, unele persoane sunt predispuse să renunțe rapid la a mai face sport. Prin urmare, este mai indicat să privim sportul ca pe un obicei, mai degrabă decât ca pe o aspirație.

La început, cheia este aceea de a crea o rutină pe care să fii capabil să o urmezi, și nu una concepută pentru a obține rezultate. Cu alte cuvinte, este mai important să NU sari peste antrenamente în primele 6 luni decât să te concentrezi pe progres. În plus, un outfit adecvat, achiziționat de la cel mai variat sports shop online – Sportano.ro, îți poate oferi încrederea în sine de care ai nevoie pentru a te motiva să transformi exercițiile fizice într-un obicei.

Distrează-te!

Cu cât o activitate fizică este mai distractivă, cu atât se va resimți mai puțin ca o corvoadă. Dacă îți place muzica, ascultă melodiile preferate atunci când te antrenezi. Secretul constă în a face numai asocieri pozitive în acest sens. Dacă asociezi exercițiile fizice cu durerea și teama, îți va fi foarte dificil să-ți atingi scopul de a le transforma într-un obicei.

Este important să găsești un sport care să-ți placă și să fie potrivit pentru corpul tău. Ceea ce le face plăcere altora, nu trebuie să fie oligatoriu și pe gustul tău. De aceea, este recomandat să cauți alternative și să încerci cât mai multe variante posibile.

Alege un outfit potrivit. Fă cunoștință cu Sportano!

Multă lume subestimează importanța de a avea ținute adecvate în timpul antrenamentelor zilnice. Îmbrăcămintea potrivită nu numai că te face să arăți ca un sportiv profesionist, dar te poate ajuta să-ți exploatezi la maxim potențialul. A investi în îmbrăcăminte și încălțăminte sport de calitate se va traduce, în final, prin performanță și confort sporite.

Sportano.ro este un sports shop multibrand de unde îți poți alege outfituri sport de la cele mai bune branduri în domeniu, fie că ești în căutarea celor mai noi echipamente de înaltă performanță sau pur și simplu ai nevoie de o nouă pereche de pantofi de alergare. Platforma îți oferă, de asemenea, o experiență convenabilă de shopping online, cu livrare rapidă și modalități simple de retur. Fă cunoștință cu Sportano, accesând magazinul online aici: https://sportano.ro.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot