De ce este sportul sănătos? Cum să faci din sport un obicei zilnic? Fă cunoștință cu Sportano!

17.08.2022
De ce este sportul sănătos? Cum să faci din sport un obicei zilnic? Fă cunoștință cu Sportano!

Exercițiile fizice regulate sunt o necesitate pentru menținerea unei stări optime de sănătate, însă pentru unele persoane practicarea acestora reprezintă o problemă din cauza lipsei de timp. Este oare posibil să faci din sport un obicei zilnic, în ciuda unui program încărcat? Cel mai bun mod de a te obișnui să faci exercițiile fizice în fiecare zi este să începi cu un exercițiu atât de ușor încât să îl poți face chiar și atunci când nu ai suficientă voință și simți că este dificil să te mobilizezi.

Exercițiile fizice practicate, în medie, timp de o oră pe zi, de 3-4 ori pe săptămână, sunt necesare pentru a menține o stare generală de bine și pentru a obține doza de energie de care ai nevoie în viața ta de zi cu zi. Dar dacă acest lucru pare imposibil de realizat, chiar și intervalele mai scurte de activitate fizică de aproximativ 15-20 de minute, timp de 3 zile în decursul unei săptămâni, sunt la fel de eficiente.

Începe cu pași mici

Nu mulți au determinarea necesară pentru a respecta un program de o oră la sala de sport, timp de 3-4 zile pe săptămână, chiar de la început. A transforma ceva într-un obicei înseamnă, în definitiv, să fi consecvent în ceea ce faci.

Atunci când decizi că a sosit momentul să începi să faci exerciții fizice, primul pas este acela de a investi în îmbrăcăminte și încălțăminte sport adecvată, pe care o poți obține de la un sports shop dedicat, pentru a nu-ți limita gama de mișcări și a te simți cât mai confortabil. Apoi, este important să-ți setezi obiective realiste, corespunzătoare capacității tale de rezistență la efort. Dacă primele antrenamente sunt extrem de intense, nu vei face altceva decât să te epuizezi inutil, riscând să devii reticent la ideea de a continua. Prin urmare, este recomandat să începi antrenamentele zilnice cu 5 minute de exerciții pe saltea, iar sesiunile de alergare pot fi la început câte 20 de minute de mers intens.

În medie, este nevoie de peste două luni de activitate consecventă pentru a dobândi un obicei. O acțiune devine un automatism în această perioadă în funcție de perseverența ta.

Concentrează-te pe obicei, nu pe rezultat

Majoritatea oamenilor începe să facă exerciții fizice cu scopul de a pierde în greutate. Însă specialiștii spun că această cale este una destul de riscantă: dacă rezultatele se lasă așteptate sau nu reușesc să le obțină de la început, unele persoane sunt predispuse să renunțe rapid la a mai face sport. Prin urmare, este mai indicat să privim sportul ca pe un obicei, mai degrabă decât ca pe o aspirație.

La început, cheia este aceea de a crea o rutină pe care să fii capabil să o urmezi, și nu una concepută pentru a obține rezultate. Cu alte cuvinte, este mai important să NU sari peste antrenamente în primele 6 luni decât să te concentrezi pe progres. În plus, un outfit adecvat, achiziționat de la cel mai variat sports shop online – Sportano.ro, îți poate oferi încrederea în sine de care ai nevoie pentru a te motiva să transformi exercițiile fizice într-un obicei.

Distrează-te!

Cu cât o activitate fizică este mai distractivă, cu atât se va resimți mai puțin ca o corvoadă. Dacă îți place muzica, ascultă melodiile preferate atunci când te antrenezi. Secretul constă în a face numai asocieri pozitive în acest sens. Dacă asociezi exercițiile fizice cu durerea și teama, îți va fi foarte dificil să-ți atingi scopul de a le transforma într-un obicei.

Este important să găsești un sport care să-ți placă și să fie potrivit pentru corpul tău. Ceea ce le face plăcere altora, nu trebuie să fie oligatoriu și pe gustul tău. De aceea, este recomandat să cauți alternative și să încerci cât mai multe variante posibile.

Alege un outfit potrivit. Fă cunoștință cu Sportano!

Multă lume subestimează importanța de a avea ținute adecvate în timpul antrenamentelor zilnice. Îmbrăcămintea potrivită nu numai că te face să arăți ca un sportiv profesionist, dar te poate ajuta să-ți exploatezi la maxim potențialul. A investi în îmbrăcăminte și încălțăminte sport de calitate se va traduce, în final, prin performanță și confort sporite.

Sportano.ro este un sports shop multibrand de unde îți poți alege outfituri sport de la cele mai bune branduri în domeniu, fie că ești în căutarea celor mai noi echipamente de înaltă performanță sau pur și simplu ai nevoie de o nouă pereche de pantofi de alergare. Platforma îți oferă, de asemenea, o experiență convenabilă de shopping online, cu livrare rapidă și modalități simple de retur. Fă cunoștință cu Sportano, accesând magazinul online aici: https://sportano.ro.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot