De ce pumnul este considerat armă albă la sportivi?

19.10.2023
De ce pumnul este considerat armă albă la sportivi?

Sporturile de contact sunt în vogă în lumea întreagă. Fie că vorbim de MMA, Box, Muay Thai sau Kempo, aceste sporturi antrenează mintea, spiritul și fizicul. Sportivii trebuie să fie antrenați pentru a respecta adversarii. De ce însă în afara ringului, pumnul sportivului este considerat armă albă?

Care este cel mai popular sport de contact?

armă albă

În prezent, există numeroase sporturi care sunt pentru autoapărare și cu ajutorul cărora îți pot antrena mintea și fizicul. Oriunde ne-am afla pe Terra, diferite sporturi au prins atenția oamenilor. De-a lungul timpului, cel mai popular și vechi sport de luptă este boxul.

Cele mai populare sporturi de luptă sunt:

Cum am spus și mai sus, boxul este cel mai popular sport de contact. Istoria lui începe din Egipt și Sumer încă din mileniul 3 î. de Hr., dovezile existente fiind niște sculpturi descoperite de arheologi. Cu toate acestea, dezvoltarea boxului cu reguli bine stabilite datează din perioada Greciei Antice, unde boxul a fost stabilit ca sport olimpic în anul 688 î. de Hr.

Ulterior, în secolele al XVI-lea și al  XVIII-lea, Marea Britanie a preluat boxul ca fiind un sport important, pe care a continuat să-l dezvolte, fiind un precursor al sportului pe care-l știm astăzi. Marea Britanie a fost cea care a introdus regulile privind mănușile, arbitru și durata reprizelor.

De ce pumnul este considerat armă albă pentru sportivi?

Sportivii sunt persoane care se antrenează aproape zilnic. Dacă pumnii sunt principalele mijloace folosite în desfășurarea acțiunii, puterea unui sportiv este considerată exponențială față de cea a unui civil. Astfel că, autoritățile au stabilit la nivel internațional că pumnii sportivilor de performanță pot fi considerați arme albe.

Cu toate acestea, pumnii sunt considerati arme mortale doar în anumite circumstanțe. Un procuror care acuză un inculpat pentru o infracțiune este nevoit să dovedească atât că inculpatul a agresat victima cu ajutorul armei, dar și că aceasta ar fi putut fi mortală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot