De ce pumnul este considerat armă albă la sportivi?

19.10.2023
De ce pumnul este considerat armă albă la sportivi?

Sporturile de contact sunt în vogă în lumea întreagă. Fie că vorbim de MMA, Box, Muay Thai sau Kempo, aceste sporturi antrenează mintea, spiritul și fizicul. Sportivii trebuie să fie antrenați pentru a respecta adversarii. De ce însă în afara ringului, pumnul sportivului este considerat armă albă?

Care este cel mai popular sport de contact?

armă albă

În prezent, există numeroase sporturi care sunt pentru autoapărare și cu ajutorul cărora îți pot antrena mintea și fizicul. Oriunde ne-am afla pe Terra, diferite sporturi au prins atenția oamenilor. De-a lungul timpului, cel mai popular și vechi sport de luptă este boxul.

Cele mai populare sporturi de luptă sunt:

Cum am spus și mai sus, boxul este cel mai popular sport de contact. Istoria lui începe din Egipt și Sumer încă din mileniul 3 î. de Hr., dovezile existente fiind niște sculpturi descoperite de arheologi. Cu toate acestea, dezvoltarea boxului cu reguli bine stabilite datează din perioada Greciei Antice, unde boxul a fost stabilit ca sport olimpic în anul 688 î. de Hr.

Ulterior, în secolele al XVI-lea și al  XVIII-lea, Marea Britanie a preluat boxul ca fiind un sport important, pe care a continuat să-l dezvolte, fiind un precursor al sportului pe care-l știm astăzi. Marea Britanie a fost cea care a introdus regulile privind mănușile, arbitru și durata reprizelor.

De ce pumnul este considerat armă albă pentru sportivi?

Sportivii sunt persoane care se antrenează aproape zilnic. Dacă pumnii sunt principalele mijloace folosite în desfășurarea acțiunii, puterea unui sportiv este considerată exponențială față de cea a unui civil. Astfel că, autoritățile au stabilit la nivel internațional că pumnii sportivilor de performanță pot fi considerați arme albe.

Cu toate acestea, pumnii sunt considerati arme mortale doar în anumite circumstanțe. Un procuror care acuză un inculpat pentru o infracțiune este nevoit să dovedească atât că inculpatul a agresat victima cu ajutorul armei, dar și că aceasta ar fi putut fi mortală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot