Ce sunt cârceii? Când apar cârceii?

08.05.2023
Ce sunt cârceii? Când apar cârceii?

Te-ai trezit vreodată în timpul nopții din cauza durerii profunde? Știi senzația când după câteva ore de stat în frig încep să te doară mușchii? Cele două enumerate sunt doar două dintre momentele când cârceii ne pot strica starea de bine și chiar somnul. Însă, ce sunt cârceii, cum apar și cum îi putem trata?

Ce sunt cârceii?

cârceii

Senzația unui cârcel poate fi extrem de neplăcută. Aceștia apar în urma unei contracții involuntare a mușchilor de la diferite extremități. Chiar dacă durează de la 2 secunde până la câteva zeci de secunde, durerea și disconfortul sunt mari.

Cârceii apar în partea inferioară a corpului, în special asupra gambelor, a coapselor și chiar a degetelor de la picioare. Durerea este de o intensitate mare și are tendința de a paraliza mușchiul afectat. Cauzele apariției cârceilor pot fi diverse și pot avea legătură cu suprasolicitarea musculară sau menținerea într-o anumită poziție a mușchiului.

Există momente când aceștia apar pe timpul nopții, astfel că intensitatea sportivă nu există în acest caz. Cu cât apar mai multe evenimente de această natură în timpul nopții, cu atât nopțile sunt mai obositoare. Deși activitatea s-a realizat în timpul zilei, mușchiul poate fi afectat și noaptea, în starea de repaus.

Care sunt cele mai recomandate tratamente?

Cârceii apar de regulă la persoanele care au o activitate sportivă intensă. Cu toate acestea, există și cazuri în care persoane care nu practică sport au cârcei. Fie că au stat în frig, fie au făcut sport după mult timp.

Activitățile fizice intense, întinderile bruște, anumite poziții menținute pentru mai mult timp pot cauza apariția cârceilor la nivelul gambelor.

Medicul specialist poate recomanda tratament medicamentos în anumite cauze. Dacă nu sunt cazuri grave, cârceii pot fi ținuți sub control cu atenție:

Foto: Drmax.ro & Petrebogdan.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot