Ce poți să pățești dacă mănânci dulciuri înainte de somn?

13.12.2023
Ce poți să pățești dacă mănânci dulciuri înainte de somn?

Zahărul este o parte importată a organismului și a vieții de zi cu zi. Fie că ne luăm această nevoie din alimente naturale sau din dulciuri, zilnic, miliarde de oameni capătă energie datorită zahărului. Dulciurile sunt acele plăceri nevinovate de care toată lumea se ferește, dar ajunge să le mănânce. Cât de benefice sunt dulciurile înainte de somn?

De ce nu sunt bune dulciurile înainte de culcare?

dulciurile

Te-ai trezit vreodată mai obosit decât când te-ai culcat? Dulciurile pot fi unul dintre factorii determinanți pentru care somnul nu a fost odihnitor. Zahărul găsit în dulciuri și nu numai ajută organismul să își încarce energia de care are nevoie pe timpul zilei pentru a realiza diverse activități.

În lipsa totală a zahărului riscăm ca randamentul total să nu fie unul mulțumitor. Cu toate acestea, nici excesul de zahăr nu este prielnic. Dacă este prea puțin, este periculos, însă la fel se întâmplă și dacă este prea mult. Haideți să vedem ce efect au dulciurile asupra somnului și nu numai.

Sănătatea este un motor cu care nu ne putem juca sau cel puțin, nu pentru prea mult timp. Trebuie să avem grijă de aceasta, pentru a nu avea de suferit. Din păcate, zahărul reprezintă unul dintre principalii factori pentru complicațiile medicale din prezent.

Consumul de zahăr înainte de culcare poate avea consecințe asupra sănătății. Motivul este unul simplu, zahărul din dulciuri are rolul de a crește activitatea sângelui și a întregului organism. Acest lucru înseamnă o energie inutilă pe care o avem în corp, fără a o putea elimina. Trezirile frecvente scad calitatea somnului, iar în timp pot apărea tulburări de respirație.

Greutatea, un lucru la care tindem să ținem poate mai mult decât sănătatea. Aspectul fizic este unul important pentru toți. Astfel, ar trebui să ne gândim de mai multe ori înainte de a mânca dulciuri înainte de ora de culcare. Pe timpul nopții, corpul se află într-o stare de repaus, iar zahărul cumulat din dulciuri nu va avea timp să fie eliminat prin sport sau mișcare.

Ce complicații pot apărea din cauza zahărului?

Cum am spus și mai sus, trebuie să avem grijă de sănătate mai mult decât orice altceva. Din păcate, acest sfat nu este ținut de cei mai mulți dintre oameni. Mâncatul haotic, de multe ori greșit, dar și excesul de zahăr sunt elemente importante pe care organismul le asimilează, câteodată cu greu.

Din această cauză, în timp, în organism au fost dezvoltate mai multe complicații cu care oamenii se luptă în prezent. Pentru a nu face o percepție negativă, zahărul este important pentru corp și chiar trebuie consumat, dar cu moderație.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot