Cât zahăr au fructele?

16.10.2023
Cât zahăr au fructele?

Fructele și legumele sunt alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a oamenilor. Unora le place să mănânce fructe pe post de desert după masă, iar alții aleg să mănânce fructe în diferite combinații. Oricum ar fi, fructele sunt partea dulce a naturii de care trebuie să ne bucurăm. Totuși, cât zahăr au fructele?

Ce fructe au cel mai mult zahăr?

zahăr

Pe Terra există o varietate de fructe de care unii oameni nici nu sunt conștienți. În diferite forme, culori și gusturi, acestea s-au dezvoltat în funcție de punctul geografic. Spre exemplu, în România putem găsi anumite fructe, iar în Australia, putem găsi fructe de care românii nu au auzit niciodată.

Acest lucru se datorează punctului geografic, atmosferei și chiar exploratorilor. În ultimele secole, în țara noastră au ajuns fructe și legume de care răzeșii lui Ștefan cel Mare nici n-au auzit. Aici ne putem referi la roșii, cartofi, porumb, smochini și chiar kiwi. Conform specialiștilor în nutriție, fructele sunt alimente potrivite pentru cei care vor să aibă o sănătate puternică și pentru cei care vor să lupte împotriva greutății.

Cu toate acestea, există fructe care au un nivel superior de zahăr, iar în cantități mari pot crea probleme organismului. Deși sunt sănătoase, aceste fructe trebuie savurate într-o cantitate normală, fără abuz. Totuși, pentru a nu crea confuzie, zahărul la care ne gândim din start este diferit de zahărul pe care îl găsim în fructe. Acestea conțin fructoză și glucoză, dar și fibre, astfel să sunt digerate și asimilate de corp mai lent.

Lista este completată de smochine și banane. La polul opus găsim avocado, guava, zmeură, papaya sau căpșuni.

Care sunt cele mai dubioase fructe de pe Terra?

Pe lângă merele, perele sau pepenii cu care suntem obișnuiți există în alte colțuri ale lumii fructe care arată și au gust neobișnuit. Fie că vorbim de Indonezia, Thailanda, Japonia, Mexic sau Argentina, aceste țări găzduiesc bunătăți dulci pe care din păcate nu prea le putem cumpăra din magazinele din România:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot