Cât zahăr au fructele?

16.10.2023
Cât zahăr au fructele?

Fructele și legumele sunt alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a oamenilor. Unora le place să mănânce fructe pe post de desert după masă, iar alții aleg să mănânce fructe în diferite combinații. Oricum ar fi, fructele sunt partea dulce a naturii de care trebuie să ne bucurăm. Totuși, cât zahăr au fructele?

Ce fructe au cel mai mult zahăr?

zahăr

Pe Terra există o varietate de fructe de care unii oameni nici nu sunt conștienți. În diferite forme, culori și gusturi, acestea s-au dezvoltat în funcție de punctul geografic. Spre exemplu, în România putem găsi anumite fructe, iar în Australia, putem găsi fructe de care românii nu au auzit niciodată.

Acest lucru se datorează punctului geografic, atmosferei și chiar exploratorilor. În ultimele secole, în țara noastră au ajuns fructe și legume de care răzeșii lui Ștefan cel Mare nici n-au auzit. Aici ne putem referi la roșii, cartofi, porumb, smochini și chiar kiwi. Conform specialiștilor în nutriție, fructele sunt alimente potrivite pentru cei care vor să aibă o sănătate puternică și pentru cei care vor să lupte împotriva greutății.

Cu toate acestea, există fructe care au un nivel superior de zahăr, iar în cantități mari pot crea probleme organismului. Deși sunt sănătoase, aceste fructe trebuie savurate într-o cantitate normală, fără abuz. Totuși, pentru a nu crea confuzie, zahărul la care ne gândim din start este diferit de zahărul pe care îl găsim în fructe. Acestea conțin fructoză și glucoză, dar și fibre, astfel să sunt digerate și asimilate de corp mai lent.

Lista este completată de smochine și banane. La polul opus găsim avocado, guava, zmeură, papaya sau căpșuni.

Care sunt cele mai dubioase fructe de pe Terra?

Pe lângă merele, perele sau pepenii cu care suntem obișnuiți există în alte colțuri ale lumii fructe care arată și au gust neobișnuit. Fie că vorbim de Indonezia, Thailanda, Japonia, Mexic sau Argentina, aceste țări găzduiesc bunătăți dulci pe care din păcate nu prea le putem cumpăra din magazinele din România:

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot