Cum arată cel mai mare fruct din lume? Poate atinge si 45 kg

15.12.2020
Cum arată cel mai mare fruct din lume?  Poate atinge si 45 kg

Cel mai mare fruct din lume. Jackfruit (Artocarpus heterophyllus), cunoscut și sub numele de „Copacul lui Jack”, este o specie de pom din familia smochinelor și a dudului. Fructul este originar din Asia de Sud-Est, mai exact India. Ulterior, acesta a fost cultivat în mai toate zonele tropicale, precum Thailanda, Malaezia, Indonezia și Brazilia, pentru fructele, semințele și lemnul său.

Jackfruit are gust de carne de porc

Fructul acestui copac are o greutate ce poate varia între 5 și 45 de kg. Este, de departe, cel mai mare fruct din lume și conţine sute de seminţe bogate în proteine, potasiu, calciu şi fier. Un lucru inedit îl reprezintă faptul că, atunci când este preparat, fructul capătă un gust de carne de porc. Ciudat, nu-i așa?

Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanţe nutritive. Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, pentru independent.co.uk.

Proprietățile lui jackfruit

Specialiștii în sănătate sunt încântați de acest fruct și consideră că este darul naturii de a ajuta organismul uman în lupta cu anumite boli grave, deoarece ajută în prevenirea apariţiilor celulelor canceroase. Fructul conține o cantitate semnificativă de fitonutrienţi, izoflavone, lignani şi saponine.

Alte caracteristici ale jackfruit-ului:

Jackfruit poate fi copt, consumat sub formă de suc, chips-uri, îngheţată, chiar şi făină de copt. Fructul reprezintă o importantă sursă de hrană, în special, pentru zonele mai sărace ale globului. Un singur copac poate produce sute de fructe într-un sezon, care sunt bogate în vitamina C, în timp ce seminţele sunt bogate în proteine, potasiu, calciu şi fier. Fructul a devenit foarte popular în comunitățile vegetariene, pentru gustul său care înlocuiește cu succes carnea.

Aşa arată fructul la interior

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot