Cât trebuie să alergi pentru a slăbi 1 kilogram?

28.08.2023
Cât trebuie să alergi pentru a slăbi 1 kilogram?

Într-o lume modernă a vitezei, tot mai mulți oameni mănâncă pe grabă, neținând cont neapărat și de calitate. Astfel că, foarte multe persoane sunt predispuse la obezitate, iar fenomenul este în creștere în statele foarte dezvoltate. Sportul este oricând benefic. Cât trebuie să alergi pentru a slăbi 1 kilogram?

Cât trebuie să alergi pentru a slăbi cel puțin 1 kilogram?

alergi

În epoca modernă, viteza este omniprezentă. Foarte mulți oameni își înclină atenția spre carieră și bani, lăsând la o parte alimentația corectă. Acest lucru este cât se poate de incorect, deoarece fenomenul de obezitate este din ce în ce mai prezent.

Paralel, există foarte multe săli de sport care atrag lunar noi clienți către o viață sănătoasă, echilibrată în care și sportul este prezent. Pentru cei care vor să fie independenți, există numeroase moduri prin care se poate practica sportul. Cel mai cunoscut mod este alergatul, sport consacrat care există dintotdeauna în viața oamenilor.

Pentru cei care au probleme cu greutatea, sportul este atât prieten, cât și dușman. Deși este atât de multă nevoie de el, tindem să-l blamăm pentru greutățile din timpul procesului de slăbire. Pentru că răbdarea nu este chiar punctul nostru forte, dorim rezultate vizibile, într-un timp cât mai scurt.

15 ore de alergat, MINUS un KILOGRAM

Astfel că, haideți să vedem cât ar trebui să alergi pentru a reuși să scăpăm de cel puțin 1 kilogram din greutatea noastră. Concret, 60 de minute de alergare pe banda de alergare setată la 10 kilometri pe oră înseamnă aproximativ 500 de calorii pe care le putem pierde. Acest lucru înseamnă că pentru a da jos 1 kilogram de grăsime trebuie să alergăm aproximativ 15,2 ore pentru a arde puțin peste 7.700 de calorii. În această idee luăm în calcul și faptul că nu mâncăm nimic, pentru că ne bazăm pe pierderea de calorii.

Având în vedere că 1 kilogram de grăsime înseamnă 7.700 de calorii, este nevoie de a alerga între 117-164 kilometri pentru a slăbi, cu o viteză de 4 km/oră.

Care este cel mai bun sport pentru a slăbi?

Sportul este o variantă benefică pentru a menține o sănătate bună. Mâncatul dezechilibrat aduce probleme de sănătate, iar timpul se acutizează. Pentru că vrem totuși să nu cădem în partea negativă a poveștii, există mai multe sporturi care ajută corpul să piardă greutate.

Top 3 sporturi:

  1. Squash. Un sport de anduranță care poate provoca pierderea a peste 900 de calorii pe oră;
  2. Alergatul. Activitatea sportivă clasică, dar benefică care ajută corpul să piardă aproximativ 850 calorii pe oră;
  3. Săritul corzii. O activitate cu care copiii sunt foarte obișnuiți reprezintă și o metodă rapidă de slăbit. O oră de săritură cu coarda poate duce la pierderea aproximativ 680 – 815 calorii.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot