Ce este detoxifierea? Este detoxifierea sănătoasă?

02.11.2023
Ce este detoxifierea? Este detoxifierea sănătoasă?

Kilogramele în plus sunt o problemă pentru o mare parte dintre oameni. Din cauza unor probleme de sănătate sau a sedentarismului, fiecare dintre noi a pus câteva kilograme. În sprijinul celor care vor să slăbească, au fost inventate mai multe metode mai mult sau mai puțin promovate. Una dintre ele poartă numele de „detoxifiere”? Cât de sănătoasă este detoxifierea?

Ce este detoxifierea?

detoxifierea

Știm, nimănui nu îi place să aibă câteva kilograme în plus. Fie din cauza aspectului, fie din cauza spuselor apropiaților, încercăm din răsputeri să ajungem mereu în formă. Iarna, dar în preponderență sărbătorile sunt momentele din an în care din cauza mâncării ajungem să cântărim mai mult decât am vrea.

În ajutorul celor care vor să aibă un spirit sănătos, dar și să îi bucure ceea ce văd pe cântar, au fost dezvoltate mai multe tipuri de diete, bazate pe fiecare tip de metabolism. Una dintre cele mai populare și utilizate astfel de metode poartă denumirea de detoxifiere.

Conform specialiștilor în medicină, detoxifierea este un termen care se folosește pentru curățarea corpului, prin eliminarea toxinelor din organism. Reprezintă o practică recunoscută și veche, redevenită populară în ultimii ani.

Cura de detoxifiere este recomandată să se urmeze de cel puțin două ori pe an, în special primăvara și toamna. Metodele principale de detoxifiere sunt foarte multe, principiile de bază fiind similare. Această dietă se referă la consumul predominant al unor alimente naturale, ușoare, împreună cu un raport de lichide de cel puțin 2 litri de apă sau ceaiuri zilnic.

Cele mai importante alimente care ajută la detoxifierea organismului sunt:

Ce alimente îngrașă cel mai mult?

Din păcate, timpurile în care trăim ne fac să fim mai atenți la carieră, decât la mâncăm zilnic. Ne grăbim să mâncăm, o facem chiar în fața calculatorului pentru a finaliza din mail-uri. Ajungem adeseori să nu ne gândim ce mâncăm, să comandăm cele mai nesănătoase feluri, punându-se sănătatea în pericol.

Haideți să descoperim împreună alimentele care ne îngrașă:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot