De ce ne doare în partea stângă atunci când alergăm?

28.04.2023
De ce ne doare în partea stângă atunci când alergăm?

Sportul este o parte importantă a vieții. Sau ar trebui să fie. Fie că ai obiceiuri active sau stai la birou, sportul trebuie să fie făcut cât de mult posibil. Cea mai comună formă de sport pe care oamenii au abordat-o este alergatul. Fie că este dimineață sau seară, milioane de oameni obișnuiesc să facă jogging. Cu toate acestea, anumite perioade de alergare în natură poate fi oprită de o durere laterală. Te-ai întrebat vreodată de ce ne doare în partea stângă atunci când alergăm?

De ce ne doare în stânga când alergăm?

stânga

Sigur ai avut perioade la orele de sport sau pur și simplu în parc când te-ai oprit din alergat pentru că te durea în stânga. Luai o mică pauză și porneai iar la drum, dar durerea era doar în timpul sportului. Deși știi că ești sănătos tun, nu îți poți explica durerea care apare doar în timpul alergatului.

Disconfortul gastrointestinal apare în timpul efortului fizic. Aproximativ 70% din persoanele care practică sport pot experimenta acest tip de durere. Principalele cauze, explicate de către medici, ar fi că redistribuția fluxului sangvin din timpul efortului și efectul trepidațiilor asupra organelor sunt motivul durerii.

Aceasta apare la câteva minute după începutul alergării și este localizată în partea stângă sau (rareori) în partea dreaptă a abdomenului. Durerea din timpul alergării dispare după încetarea efortului. Important de știut că dacă persistă, este nevoie urgent de a discuta cu medicul specialist.

Concret, când alergăm, fluxul de sânge se accelerează în toate vasele corpului, iar de multe ori organele nu sunt pregătite pentru un flux intens. De aceea, este imperativă o încălzire corectă, care să pregătească corpul pentru viitoarea mișcare.

Cât este indicat să faci sport?

Școala ne-a pus la dispoziție într-o săptămână aproximativ 2 ore, în funcție de profilul ales. După finalizarea studiilor, fiecare persoană în parte a luat decizia dacă să facă sport de weekend, performanță sau deloc.

Specialiștii în domeniu recomandă 20 de minute de mișcare/sport zilnic înainte de a merge la culcare. Chiar dacă pare un timp redus, acesta ajută corpul să se mențină sănătos.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot