De ce purta Regina Elisabeta a II-a haine în culori îndrăznețe?

14.09.2022
De ce purta Regina Elisabeta a II-a haine în culori îndrăznețe?

Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii. La moartea acesteia, tronul i-a revenit fiului cel mare, acum Regele Charles al III-lea. Regina a rămas în memoria colectivă ca fiind o mare iubitoare de animale, dulciuri, dar și de haine. Aparițiile sale au fost mereu subiect de ziare, iar unele dintre cele mai emblematice imagini ale reginei erau legate de hainele viu colorate pe care le îmbrăca la diferite evenimente. De ce purta Elisabeta a II-a haine în culori curajoase?

Care a fost culoarea preferată a Reginei Elisabeta a II-a?

haine

Aflată pe tronul Marii Britanii din anul 1952 și până în 2022, Elisabeta a II-a a fost cunoscută ca având un interes ridicat pentru moda de calitate. Îmbrăcămintea pe care o alegea pentru evenimente era într-o paletă monocromatică. Atât hainele, cât și pantofii sau pălăriile erau, de obicei, de aceeași culoare.

Potrivit tipului de haine alese, aparițiile Majestății Sale făceau ca albastru să fie culoarea sa preferată. De-a lungul anilor, experții au observat că adora culorile vii pentru a putea fi ușor de identificat în mulțime. Conform unei reviste de specialitate, aproximativ 29% din hainele purtate au fost albastre.

De ce purta Elisabeta a II-a haine în diverse culori?

În cei 70 de ani de domnie, Regina Marii Britanii a fost adesea numită și „Regina Culorilor”, stilul său vestimentar devenind unui emblematic. Cele mai folosite culori de aceasta au fost albastru, verde sau mov. Însă, nu refuza nici ținutele în galben sau roz.

”E nevoie să iasă în evidență, pentru ca lumea să poată spune ușor: Iată Regina! Gândiți-vă că mulțimea care vine să o vadă pe Regină, este, de obicei foarte numeroasă, iar ea își dorește ca toată lumea să poată zări măcar o bucățică din pălăria ei.” spune nora acesteia, Sophie, Contesa de Wessex în documentul „Regina la 90 de ani”.

Ținutele purtate erau alese cu câteva luni înainte, iar fiecare detaliu era atent ales pentru a o pune în evidență. În timpul vizitelor la școli, vestimentația era veselă, cu pene sau flori, în timp ce, la petreceri, hainele erau roz sau galben deschis. În timpul Jubileului de Diamant, ținuta Reginei a fost aurie, pentru a onora Victoria Memorial, un monument auriu.

Foto: Depositphotos.com & Southernliving.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot