Cum a fost condamnată la moarte o regină de o lege cu care ea a fost de acord?

21.05.2019
Cum a fost condamnată la moarte o regină de o lege cu care ea a fost de acord?

Cine ar crede că a existat o regină care și-a găsit sfârșitul din pricina unei legi date chiar de ea și de către soțul ei? Ei bine, da, ironia sorții face ca această regină să fi murit împreună cu fiica ei în unul dintre cele mai ciudate accidente din istorie.

Povestea morții reginei Sianului

Aceasta este strania poveste a reginei Sianului (Thailanda de astăzi) Sunandha Kumariratana. Regina a fost prima dintre cele trei neveste ale regelui Siamese Chulalongkorn, cel care a introdus o serie de legi progresiste, printre care abolirea sclaviei.

În secolul al XIX-lea, în Sian, există o lege potrivit căreia, oamenii de râd nu aveau voie să o atinga pe regină, în caz contrar fiind condamnați la moarte.

Tocmai de aceea, în mai 1880, regina Sunandha Kumariratan (19 ani) împreună cu fiica ei de doi ani și mai mulți supuși ai casei regale se aflau într-o barcă pe Chao Phraya, cel mai mare râu din Thailanda. Atunci când barca s-a rasturnat, nimeni nu a avut curajul să le salveze, deși acest lucru nu ar fi fost deloc dificil. Supușii reginei s-au temut că vor fi condamnați la moarte dacă le vor atinge și le vor scoate din apele învolburate.

În mod hilar, în urma tragediei, doar cele două regine și-au pierdut viața, întrucât servitorii și păzitorii știau să înoate.

De ce a spus Sadoveanu pe patul de moarte: „Puuca nuuu, puuca nuu!”?

Conducătorul vikingilor, omorât de un cadavru

Totuși, moartea reginei Sunandha Kumariratan nu este singurul deces ciudat din cadrul unei familii regale. În anul 892, conducătorul vikingilor era Sigurd Eysteinsson. Acesta şi-a ucis un adversar de temut în luptă, pe Mael Brigte. Ulterior, i-a tăiat apoi capul şi l-a pus în şaua sa, pornind călare spre casă cu „trofeul”. În timp ce călărea dinţii din ţeasta lui Mael s-au înfipt în piciorul conducătorului vikingilor porvocându-i o rană, care apoi s-a infectat şi i-a adus moartea. Ciudat, nu-i așa?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot